Translate

Monday, January 31, 2011

[ apalah erti hidup kalau takde cabaran ]

heh..tajuk..tak menahan. :P

dengan basic yang zero..praktis cuma 1 setengah hari..tapiii..tetap gigihhhh..kehkehkeh

Beethoven - Für Elise

video

sumbang mambang ye dok? haihh.. =_="

Friday, January 28, 2011

[ lu kereta mahal, wa kereta local ]

ye laaa..ye laaa..wa tau la lu pakai Citra jek pun.. memang la lebih mahal dari kereta wa yang cenonet tuh.. wa hon 4-5 kali pun buleh buat dek jek. bini lu siap bulih kalih belah lain..tak mau pandang wa..

takpe..wa paham..mungkin dia tak buleh bawak kereta kot. kena tunggu lu mari jugak. bila lu masuk..lu pandang kereta wa. wa hon sekali lagi. eh? lu buat dek jugak? wa kasik reverse sikit dengan harapan lu paham niat suci murni wa nak keluar parking. punnnn lu buat tak paham jugak.

yang buat wa panasssss jek hati tu..kot ye pun lu lapor gila..buleh tak lu ubah dulu kereta lu yang block kereta wa tu sebelum lu bahagi2 apam balik dengan family lu??? ade lagi  lot parking kat seblah wa..tak reti-reti nak parking dekat situ ke?? sekolah memandu mana dulu?


kan dah tak comel bila wa marah..haihhh

Thursday, January 27, 2011

[ monolog bisu hati dan jiwa II ]


betul tak mahu?
beri aku masa

sampai bila?
entah

masih menunggu?
gila!!

habis tu?
apa?

dia?
-diam-

dia mahu kamu
hahaha..jenaka!

tak percaya?
dia mungkin menderita sakit rabun!

hati mu sekeras batu?
mati barangkali

egois!
memang..

kenapa?
kerana aku ini perempuan yang menerima. diberikan bintang mimpi untuk ku kutip. tapi karung simpanan bocor di gigit tikus celaka. jadi akhirnya yang tinggal apa?


Wednesday, January 26, 2011

[ sang kucing bernama Manja yang bukan wa punya ]


wa taktau..
sama ada kucing ni lapaq
ataupun memang pesen suka mengunyah



dah..jangan skodeng dapor wa..
dapor wa memang buruk

:P

Monday, January 24, 2011

[ overhaulin' ]


wa jeles tgk kereta mat/minah salleh yg di modified secara free dalam rancangan ni..
apsal la kat malaysia ni deme tak nak buat program gini..
yang hiburan tu nak tiru sangat..
cehhh




p/s: mekasey fatt untuk award. nanti wa pergi kidnap!

p/s II: sebabkan wa jeles jugak dengan KOG dan GB sb deme ade button quick reply..jd wa pun pasang jugak hehehe..[sila klik tajuk entry utk tgk cemane rupenya button quick reply tu]. baru la best nak komen². hahaha..

Thursday, January 20, 2011

[ hilang fokus kerja ]

bila kepala asyik terbayang ini


lebai gugel punya


dalam tupperware..simpan dekat cabinet belakang
[bekal-brekpes-pagi-tadi-yang-tak-sempat-nak-makan]




ok..sila jangan ingatkan aku pasal diet sekarang.
lapar ni.

Wednesday, January 19, 2011

[ sapa punya keyword ni..cepat mengaku! ]

dikutip dari nuffnang...[idea tak mari ler nak hapdet..hehehe]

- macam mana nak letak butang like
tampal dengan selotep..

- teknik lukis guna paint
sila tanya budak Heidi

- gambar di lcd tv
nanti tanya tokey Sen Heng

- www.awek bedik.glospot.com
bedik tu ape? ni mesti wakejam punya kerja ni..

- inibloghani.blogspot
ye blog hani..takkan blog ketua kampung parit 8 pulak.

- mesin jahit
takde. mesin basuh pun takde

- bajet 2011
itu bukan bajet, itu mengabehkan duit

- makwe makwi
ini memang blog makwe..

- nak letak kat blog facebook badge yang ada button like
takde ayat mudah sikit ke dik?

- pagar itik
nak yang pesen otomatik ke..yg pesen swap kad?

- tv lcd
tak ada laaa...ada skrin kompiter lcd saja

- batu berlubang
cari kat gambarajah. penat dak bunga tu tempek

- dakabang.blogspot.com
ni dak hanie la..dak hanieeee

- hanie
saya!

- kucing mata bulat
takde..tapi kucing oren ade..mau?

- ali séréati
ape mende tu? ali setan tau laaa

- mana nak cari mesin jahit
aih..kedai jual mesin jahit la..takkan kat funfair pulak

- kambing berak
ish..ish..kambing pun kamu nak skodeng? sumtink wrong sumwhere kamu ni

Monday, January 17, 2011

[ khurafat di hari ahad ]


dialog filem kepada hantu terbabit:

"jangan ganggu aku lagi Anna"



respon audiences tepi-depan-belakang

"baik bang"

"ye baiklah"

"ok..."


keseluruhan..ok lah. takde rasa nak bakar panggung lepas wayang habis. scene dalam van mayat?? terbaik! bikin jantung bergolek ke bawah kerusi.

oh ye...dialog hero masih kayu. takde emosi kecuali babak last. part sedih. dan yang pastinye..ade 1 scene..korang akan tanya.. "tak buleh bukak lampu terang sikit ke?" hahahaha! tapi overall.. wa bagi 3.5/5 bintang.

Friday, January 14, 2011

[ wa tak sekretip heidi syafiq ]



nak guna Paint macam mamat tu.......tangan gigil..
guna power point sudahhhh..
ni nama dia cinta geometri
kehkehkeh


untuk full story..sila petik sini
dah..tu jek..
selamat hari jumaat! :P

Thursday, January 13, 2011

[ 졸리는 ]

kalau dah pukul 11 malam tu..udah-udahla..bawak2 la tido
ini tak..nak jugak layan dvd cerita korea
pagi ni..hambekkkk

tengok muka orang..nampak bantal!





졸리는 = jollineun = sleepy

Wednesday, January 12, 2011

[ eh.. fesbuk dah nak bungkus? ]

tapi...
ado ku kesah??
nak login fesbuk pun malas
takde bezanye pun
tu belum campur kira bab malas nak menghapdet blog lagi tu :P








p/s: ape kata bertwitter pulak..ececeh..

Tuesday, January 11, 2011

[ mimpi pelik 11-1-11 ]



buleh bawak mimpi ke menatang ni la pulak
kurang asam betul!!



haiii lah d3100..bila la kau nak menjadi milik ku..... *berangan*

Monday, January 10, 2011

[ wa tak kisah sangat anna raffali tu menang AJL ]

tapi yang wa kisah..ape pasal pulak Hafiz rambut rambutan pojaan malaya makcik-makcik seantero tu menang vokal terbaik??

pakcik superman tu lagi best kot..dak Itam tu pn ok..A.P.I lagi terbaik..
cessss!!!

Friday, January 07, 2011

[ besok is tomorrow ]

besok ade exam. last paper
tapiiiii....kalau jadi lagi macam haritu
memang wa bakar U tu!!







tapi sekarang wa lebih gigih belajor Hangul dari belajor matematik
tu nak kira macam mana tu???



Hangul = Korean alphabet

Wednesday, January 05, 2011

[ welkam to the club bebeh ]

selain dari

kera
monyet
lotong
orang utan
ungka
babi hutan
anjing liar
biawak
ular
riang-riang
kelkatu
rama-rama

yang selalu menghuru-harakan keadaan
ade lagi ahli baru yang baruuuuuuu jek meninggalkan jejak

pak belang!!!

alalalala kuci kuci comeynyeee....



opis dalam hutan.. redha sajalah. harapnye..itulah pertama dan terakhir kucing beso tu datang lawat kawasan. huhu **gigil**

Monday, January 03, 2011

[ meghaban teben ]

buat mase sekaghang ni..eshh..memang maleh bebeno teman nak mengapdet belog teman ni. ceghiter pun ijak ler ade. kalau ade pun..maleh teman nak menaip-naip. senang ceghiter..memang teman maleh tahap boye sungei perak le..

ate nye..teman ni sibuk kemahen la keghojenye. oghang cuti..awok? duduk la kat opis ni. nyalor! bonus ijak naek jugek. bos kabor dapat cuti ganti aje. berbulu beno hati teman ni. teman nak mengewor pun tak dek mase.

udah-udah..teman nak sambung balik keghoje. azam teman tahun ni..kughangkan kontroversi..tingkatkan prestasi. kehkehkeh

kome tu..ape lagi dilangutkan depan kompiter tu wehh..tebedik-bedik.. bawak-bawak le sambung keghoje nun!




p/s: bior lantok kome gulen peghin gugel translet entry teman ni..kahkahkah

Saturday, January 01, 2011

[ hari baru, tahun baru, dunia? masih sama..welkam 2011 ]

alhamdulillah..
hidup lagi

dah..buku lama dah bakar tinggal debu
arini nak tulis dalam chapter pertama dalam buku baru





"pakwe tadi hensem seiiii"


sekian.