Translate

Tuesday, June 29, 2010

[ tazkirah pagi selasa ]

ni adelah sedikit nasihat [dari kisah benar] untuk sesape yang baru join keje kat tempat baru..masuk kandang kambing, mengembek..masuk kandang kerbau..menguak...masuk kandang boye? alamat wasalam lah..

1. be nice to people...insyaAllah..orang pun akan baik dengan kau.

2. kalau tak ingat nama orang, jangan panggil "hey", "oit" dan yang sama waktu dengan nya. itu menempah heels size 7 tepat ke muka ye. panggillah dengan cara yang betul. takkan nak kena ajar kot?

3. rajin2 lah senyum. senyum tu kan sedekah. lagipun itu tanda korang ni warm and friendly. kalo manjang nak tunjuk muka ketat, kekwat..hellooo..kau bajet kau artis??! kalo ko level hajwan hali..boleh la ko nak diva².

4. mulut tu jaga ye...jangan bisa sangat. sebab kau tak kenal lagi orang2 di sekeliling kau. kalau kau kena lahar balik? mesti besok dah tak nampak muka kau lagi. bagi notis resign 24 jam.

5. jangan selongkar barang kepunyaan orang lain ikut suka hati. ingat kau ada share ke kat barang² dia tu?

6. baru kenal 2-3 hari, dah nak pinjam kereta? tanpa kata boleh atau tak, terus ambik kunci? wahhh...melampau lah tu!

7. kalau kau bajet kau lah paling lawa dalam dunia...membanding²kan diri dengan orang lain [sambil mengkondem] dan bermegah dengan pakwe [yang tak pernah nampak di alam nyata] yang di katakan hensem macam si pontianak edward...dipersilakan terjun gaung. kurang satu umat kat dunia ni pun tak pe kalau perangai macam kau nih.

7 dulu..kalau ade lagi..nanti aku tambah ye... =) untuk orang tu...awas!!

21 pengkomeng:

enassempoi said... Best Blogger Tips

sib baik aku xkije kat tempat ko kan hanie... selamattt...

hahhahaa....

♥ Vee Violet ♥ said... Best Blogger Tips

good tips...
:)
morning hanie bunny...
:D

tasekM said... Best Blogger Tips

yu dpt opismet baru yek....?


.

Ann said... Best Blogger Tips

ko dpt opismet baru? ko ptut bg dia baca ni..

zulfadzly said... Best Blogger Tips

beb..aku nak print..nak tampal kat notice board opeh aku..type cantik2 ayat 1 malaysia pun xjalan..aku rasa pakai ni jalan kot.

Yunus Badawi said... Best Blogger Tips

nak buat part time kat opis ko boleh tak? Nak cari opis mate baru dan nak amalkan petua ko ni hehehe

gadis comel said... Best Blogger Tips

aku setuju dgn tips2 ko nih.sila terajang je bontot budak baru tu jika dia buat hal.





berani x? hehe.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips

baru 2-3 ari dah nak pinjam kete..

lu ramah sangat kot ...


p/s: opismate lu tu macam jenis yang mintak penendang jer..


.

frwls said... Best Blogger Tips

kalau orang tu tau entri ni,

mesti dia nyanyi lagu

the rasmus - guilty kat ko kak cho. hehe

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

rasa-rasa cam baru lepas kena tarbiah dengan mat tabligh. fuh...

s@yangh@sni said... Best Blogger Tips

bila gigi tak berapa nak comel..
tu yang ketat, kelat lagi sumbing..
senyumnyer..
hihihiii...

sepet said... Best Blogger Tips

wo..wo..wooo...manyak panas ini hali??

tp, yg no 7 tu ai loikeeee!!...mcm dia sorg jer ad pakwe ye dok??

niesz said... Best Blogger Tips

sape org tu??
ermm bjage2 ye org tu..hihi..

an.afiqah said... Best Blogger Tips

yes ! tips yang berguna :)

Boy said... Best Blogger Tips

wahhhh tazkirah period hehe

mirachantek said... Best Blogger Tips

aku nak masuk sem baru, kelas baru, clasmate baru. berguna nih.

Nerzhul said... Best Blogger Tips

apa yang penting? kerja sama sama. kehkehkeh

h a n i e said... Best Blogger Tips

ena:
hahahaha..kann..kalo x..makin sakan la ngulor.. :P




vee:
heee..morning syg!




kak tasek:
opismet yg agak longgar skru kepalanya kak..haduiii




ann:
aku sound depan2 jek..malas nk simpan..sakit hati..haha



zul karipap:
haaa..print kertas A3 ye..bior terang sikit mata nak bace..hahaha




y.b:
aihh..segan lah kalo 1 opis dgn y.b..tak buleh nk skodeng2..hahahah!!

h a n i e said... Best Blogger Tips

g.c:
tak payah terajang. kasik sound direct ke jantung..br menikam,,hahahaha




ardzmarn:
dak aihh..kes kunci kete kes org lain..kalo ngan wa..mmg kena hamun kat situ jgk la.. hahaha

psst..org yg x knal wa..kabo wa sombong..sombong tang celah mn tak tau lah =_="




chaki:
tapi kan..dia tu mn ade isi perut nk terasa-rasa ni..hahaha




shukri:
hahaha..insaf x..?insaf x..? :P




kak yus:
tah la kak..tp yg pasti..mmg skru dia longgar!! huhuhu

h a n i e said... Best Blogger Tips

sepet:
xde la panas sgt..lebih ke sakit hati..hahahaha..

kannnn...ntah ye ntah x..auta jek lebih..haihh..




niesz:
makhluk Tuhan kat opis ni ha,..hahaha



an:
hahaah...yg baik ambik..yg merapu..jgn amalkan tau..ekekek




boy:
cissss...bedebah bedah! mn ada lah.. hahahahaha..




mira:
haa..buleh jgk amalkan..tp kalo org kekwat dgn ko..ko kekwat lagi double dgn dia.. :P




nerzhul:
tapi hati ada sikit sakit..mcm mn nk kira tu?

:P

k.e.r.i. said... Best Blogger Tips

bagus entry ko ni.
boleh aku guna bulan depan.
lalalala~