Translate

Thursday, December 30, 2010

[ tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! ]

*ambik feel Ajis Sattar dulu

tidaklah boleh ku kenang lah kenang
oh air lah mata jatuh berlinang
hajat di hati mahu berjimbawara
apa lah daya boss suruh masuk kerja!!

beginilah nasib diriku yang malang
oh Tuhan...
tiga hari public holiday ku
lebur lah begitu saja





sape gelak.. malam ni kena gigit dengan antu!!

:P

Wednesday, December 29, 2010

[ beberapa hari ke tahun baru ]


macam-macam hal yang berlaku tahun ni
harap-harap tahun depan takde chapter yang berulang
tapi kalau chapter manis² tu..buleh ajeee :P
azam? sambung jek azam tahun² lepas
kehkehkeh

azam korang?


hapdet:
sat..wajar ke tidak wa delete gambor atas tu? sebab wa rasa.. dah ghoper macam kulit album seripah aini!

Monday, December 27, 2010

[ eh dah petang?? ]


pehh...dari pagi tadi merangka nak buat entry
tak mari-mari jugak dia punya idea
tapi..ni pun kira hapdet jugak la ye dak?
kehkehkeh



p/s: ke mana kome berjingle bell ?

Friday, December 24, 2010

[ bajet 2011 ]

congak-congak
tekan² kalkulator
check tiket kat airasia
cari hostel backpackers
kaji map
bla..bla..bla

ok..bulan 10, 2011 ni...HELLO SEOUL!!!



:P

nak ikut?

Thursday, December 23, 2010

[ gudang link ]

hah...jangan terkejut pulak tengok korang punya link semua hilang
aku dah sorok kan kat sini
siap ade gambor ala² lerp kat seblah tu
spesel kan? khas untuk korang tu..

:P

Wednesday, December 22, 2010

[ weekend ni layan wayang secara marathon pun ok jugak ]


segala benda kat atas tu [kecuali lappy lah kan]
dah buleh humban pergi bawah katil
yahoooo!! exam dah setel!!
paper ganti? 08.01 nun
itu tahun depan punya cerita
malas nak pikir

Monday, December 20, 2010

[ dapur magika 2 ]

hari minggu yang digunakan untuk berkelahi dengan tepung, kucai, taugeh, udang, kacang tanah, cili dan adik beradik bahan² yang lain didapur..



burpp..alhamdulillah..
cucur udang pakej sekali dengan kuah kacang selamat masuk ke perut

:P

ape cerita minggu korang? seronok?

Friday, December 17, 2010

[ wa takde mende nak cerita ]


idea tak mari nak menghapdet blog
tapi lepas exam ni..ngetest budak smena tu bagus jugak
street photog anyone?
heh :P

Wednesday, December 15, 2010

[ wakenabeb ]

cis bedebah! nasib baik mimpi jek
tapi kalau ade sape berani buat betul-betul..jaga..
aku cangkul buah pinggang korang!!

:P




jap..sape tau lagu dalam drama Hani semalam..yang aku ingat ada "hanya kamu..hanya kamu" bunyik macam lagu 6ixth sense..

Tuesday, December 14, 2010

[ fesbukers ]

semalam adelah paper Law.
paper tu adelah dalam bentuk A-B-C. sejak dahulu kala memang gitu.
jadi saya telah mengulangkaji mengikut gaya A-B-C
"jawapan dah ada. pilih saja mana berkenan" kata kawan saya
jadi dengan level konfiden yang tinggi macam "KLCC dowh"
memang saya yakin saya buleh jawap
tapi apa kan daya..format soklan tetiba tukar tanpa notis la pulakkkkk!!
ada esei!!!!
brengsek!!
disebabkan cerah masa depan untuk repeat paper tu
jadi dengan itu saya telah meng aktifkan semula fesbuk saya yang dah saya deactivate lebih 2 minggu..kot.


jadi..anda semua buleh add saya beramai-ramai di fesbuk. jumpa di sana!

sekian.

Friday, December 10, 2010

[ di hari jumaat yang mulia ini ]

"dukacita dimaklumkan paper SBMA**** hari ini di batalkan kerana kertas soalan anda mengandungi skema jawapan di muka surat akhir. sila rujuk LMS untuk tarikh peperiksaan yang baru "




apa macam? wa dah jawap 6 soalan dengan gigih ni bai... lu baru nak announce paper tu kensel..
kalau wa tau ada jawapan kat belakang...baik wa salin jek terus!!

sapa lah yang buat paper ni. bongok macam obor-obor!



update hari ahad: KAHKAHKAHKAH!! RUPANYA PAPER NI SATU MALAYSIA KENA CANCEL. SEMANGAT SATU MALAYSIA BETUL!!

Thursday, December 09, 2010

[ orang ambik SPM, dia pun sibuk nak exam jugak ]

semalam, borak dengan member lama pakwe tak jadi. dah lama tak borak katanya. ok. sembang pungpang pungpang sambil aku ligat buat soklan matematik. nak exam bai. mana buleh buang masa.

tetiba..

dia: awak..dengar ke tidak saya tanya apa?

aku: dengar..dengar

dia: hah..apa yang saya tanya tadi?

aku: punca kuasa 169 kan 13..kan?

???

*dia terus hang up*


esok paper math~

Wednesday, December 08, 2010

[ tak de la lambat sangat nak ucap Salam Maal Hijrah ]

alhamdulillah..dah masuk tahun baru..apa hijrah yang akan korang lakukan?
ape pun...mendoakan yang baik-baik saja untuk tahun ni


tapi aku tak tau la pulak kucing boleh "hijrah" dari friskies ke daun pandan.. :P

Monday, December 06, 2010

[ selamat hari isnin ]

buah oren yang dah 4 hari atas meja telah rela diperkotak katikkan


apa cerita hari isnin korang..?
aku..?
pukul 8 baru celik mata..adehh

=_="

Friday, December 03, 2010

[ rubik rubikus ]




sampai ke sudah tak buleh-buleh..
arghhhhhh!!



*sila klik tang "shuffle" lepas tu guna mouse untuk kontrol pusingan mende alah ni..
:P

[ pensil 2b dan pemadam ]

[ adiah besday untuk sahabat, cd, 2008 ]


rindu nak melukis lagi..
walauuupun..hasil ke lauttt..



ade sape nak jadi model....? angkat kibod cepat!

ok..tak kelakar :P

Thursday, December 02, 2010

[ tampal-tampal di kaki ]

sebelum di tempek di tapak kaki



selepas di bukak pagi tadi


eeyeekkk!!! =_="

aku beli foot detox patch tu dekat sini

berkesan ke idak..ntah..cube ajelah dulu..tapi tapak kaki ade rasa sengal2 sikit..

ada sape dah pernah pakai detox patch ni??

Wednesday, December 01, 2010

[ tabung ayam belanda kaler oren ]

plan punya la banyak untuk tahun depan
nak jalan sana sini sinun konon
tu belum masuk bab kenduri kawen kengkawan
kenduri kawen anak sedara
kenduri kawen jiran selang 4 buah rumah
tu semua menuntut hadiah jugak tu

tabungan dah makin susut
makanya kenalah tambah ape yang patut ye dok
kena la kurang-kurang belanje tu..kan..

tapi..
sekarang ni wa dah TER-beli menatang ni pulak
Smena 8m..


arghhh...syaitonirrojim ni jahat betul!
suka menghasut!!



p/s: macam sengkuang buat tajuk gaya gitu xP

Tuesday, November 30, 2010

[ seorang bapak gula diperlukan. lebih pun takpe ]

05.05.2008 - Kapas Island, Terengganu

plan cuti-cuti buang duit untuk tahun depan

- pulau perhentian [bulan 2!!!!yeehaaa!]
- singapore
- hatyai
- sarawak
- kelantan [lagi]
- cameron highlands [lagi?? macam takde tempat lain nak pergi..kan?]
- err..nanti pikir lagi

ada cadangan lain untuk tempat cuti-cuti Malaysia yang menarik?

rasa macam nak travel naik keretapi pulak..best ke idak?

Monday, November 29, 2010

[ Starlight ]

aku curik tag dari adek chantek...mira
[idea tak ada..tag pun berguna juga]

1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. The answer to #20 is the Title of your note. Feel free to do this, tag your friends and have fun!


ahahaha..disebabkan aku tengah on playlist lagu-lagu ntah apa-apa ni..baru + lama..tengok jek la mana yang kena..

1.If someone says, “Is this okay?” you say
Numb - Linkin Park

nasib bukan Dumb ahaha


2. How would you describe yourself?
Welcome to the black parade - My Chemical Romance

hoh??


3. What do you like in a guy/girl?
Sexy Back - Justin Timberlake

aww..belakang awak sangat seksiiii..


4. How do you feel today?
If I Aint Got You - Alicia Keys

* to whom it may concern...사랑해 ;)


5. What is your life’s purpose?
Knights of Cydonia - Muse

pehh..tak agak-agak..


6. What's your motto?
Karam - Zabarjad

oiii..apa punya motto ni!


7. What do your friends think of you?
Girlfriend - Avril Lavigne

girlsss..xoxo..kohkohkoh


8. What do you think of your parents?
Tak Ada Logika - Agnes Monica

hahahahaha!! suke nak suh jadi anak derhaka tau..


9. What do you think about very often?
When You Kiss Me - Shania Twain

gatai sungguh!


10. What is 2 + 2?
A.M 2 P.M - Christina Millan

yeah bebeh!


11. What do you think of your best/close friend(s)?
I Write Sins Not Tragedies - PANIC! At the Disco

wak ejam lah..suke mengajak rakan2 menambah dosa kering secara pukal..hahaha :P


12. What do you think of the person you like?
Disenchanted - My Chemical Romance

o.O"

13. What is your life story?
Break It Off - Rihanna

=_="

14. What do you want to be when you grow up?
Unfaithful - Rihanna

eee..tak baik tauu..

15. What do you think of when you see the person you like?
Menyesal - Sixth Sense

ahahahaah!! memang menyesal sungguh!

16. What will you dance at your wedding?
Lonely No More - Rob Thomas

pandai betul playlist aku ni yek..


17. What will they play at your funeral?
Cant Take My Eyes On You - Hermes Housr Band


jaga-jaga...saya tengah memerhati andaaaa...hahahahah!

18. What is your biggest fear?
Shut Up - Simple Plan

mulut macam mesin pop corn nak berhenti cakap macam mana..ye dak


19. What is your biggest secret?
Manusia Biasa - Radja

manusia itu makhluk yang terlalu banyak rahsia hatinya..


20. What will you post this as?
Starlight - Muse

haaa..starlight dekat dahi pun menangkap jugak dia punya feel..ekekeke



p/s: sape-sape nak buat..buatlah..buleh buat stok time sangap tak ada idea nak hapdet blog..

Tuesday, November 23, 2010

[ lawak antara benua ]

kata lah ape pun
muka aku macam bola ke
bulat macam tembikai ke
kuih pau ke
gigi arnab ke
aku buleh relax-relax jek terima
tapi jangan kabo muka aku sama macam dia ni
sumpah geli hati!!!



hahahaha.. mana ada sama..ye dak?

orang tu punya lah anggun jelitanya..
idung dia kecik..idung aku mcm jambu air..
dia putih gebu..aku kelabu asap..ahahahaha..

ni semua kak khairul punya pasal lah ni..

Monday, November 22, 2010

[ setahun sekali ]

video

annual dinner yang best, fun and mabeles
tapi
bab poco-poco nih
alahaiiii
lomah!
orang tengah memvideo..time tu la ko nak tarik.. =_="..haihh


kid..rugi ko tak datang weih..hahahaha :P


video

yang sepatutnya gini lah..bukan yang memula nun.. :P

Saturday, November 20, 2010

[ mata ke mata ]

entah macam mana..tetiba terjaga dari tido
pandang sebelah kanan
nampak ada sepasang mata, bulat, besau tengah merenung
what the.......@#%!%!#^!#^!!!!


bayangkan mata tu nampak cenggini
tak ke dari mamai terus rasa segar bugar..
gileeee....
dah la sekarang kat rumah tinggal aku sorang

cepat-cepat bukak lampu
tapi dan-dan jugak lepas tu
rasa nak tendang pintu [eh..macam pantun daa]
cilakak!!
si spongebob rupanya..

id=


kesian jantung aku terkejut gitu..haihh

Thursday, November 18, 2010

[ raya punya hal ]

sambut raya di perantauan cenggini..
memang banyak dugaannya
antara paling rare

drive melawan arus..

apa punya gila lah!

pihak terbabit...please take note ye..
jangan nak kedekut sangat nak letak sign board "jalan sehala" tu!!
kot kampung halaman sendiri..dah tau la jalannye
ni baru first time masuk situ..

haihh..


Selamat Hari Raya Aidiladha

:P





p/s: kak tasik...yu diam kak..ai tau yu nak komen apa..hahahahha!!

Monday, November 15, 2010

[ benda lembik-lembik ]

selongkar kotak harta karun bawah katil
nak cari clutch bag blink-blink
malam ni ai ade dinner uolls..

cari..cari..cari...
tetiba rasa menda sejuk lembik-lembik dekat kaki...




eeeeeeeeeeeeee!!!

cicakkkkkkkkkkkkkkk!!!


*pengsan*

eeyekkk!!

lebai gugel punya

Friday, November 12, 2010

[ 25 fakta randum ]

tag dari budak vee

The rules
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."
25 jek?? alahai.. kacang cap tangan jek tu..

1. kurang daya kesabaran
2. benci scene tunggu-tunggu orang
3. suka warna pastel
4. serius bila perlu sahaja. kenapa nak serius sangat ye tak?
5. suka berloyar buruk
6. takde pakwe dan masih bujang..nak isi borang? [kahkahkah]
7. suka berselipar jepun
8. tak boleh ngam dengan orang yang kononnya "perfectionist". blah la kaww!
9. menggilai film photography
10. sukakan sesuatu yang unik. tak suka ada persamaan.
11. ophidiophobia
12. simple
13. lebih ramai kawan lelaki dari perempuan =_="
14. outspoken person
15. easy to forgive but hard to forget
16. suka lagu oldies.. Neil Sedaka contohnya
17. cengeng [hahahaha!]
18. rabun jauh
19. memasak?? takde hal..very small the pieces..kehkehkeh tapi buat biskut??? failed!
20. penagih tegar kopi
21. signature scent...Giorgio Armani Diamond
22. suka lepak dekat KL sentral. cuci mata
23. duduk rumah lagi bagus dari keluar merayau tak tentu hala
24. nampak macam tabah, tapi hati lembik macam agar²
25. ada aku kisah?

hambikk..menaip sambil makan muruku jek ni..
sape yang takde idea nak hapdet blog tu..buleh la tag diri sendiri ye.. :P

Tuesday, November 09, 2010

[ ada lah sikit-sikit nak rasa hilang sabar ]

esok wa exam. paper Law.
tapi sekarang wa jiwa kacau.


ape kejadahnya susah sangat paper ni woii!!!








p/s: hati dengan otak rasa mendidih. emosi tak stabil. haih! wa punya syak lepas exam ni..dah buleh apply jadi loyar. loyar buruk! keh keh keh

Wednesday, November 03, 2010

[ siaran blog akan tergendala sebentar ]

biasalah..
exam week
baru lah terhegeh-hegeh nak berbaik-baik dengan buku kan..?








kita tengok sapa yang menang ye.. =_="

Tuesday, November 02, 2010

[ kalau level sabar tu sikit, tak payah la cuba ye ]


mainan baru - Holga 135 DIY Camera Kit Set

setakat

shutter salah pasang
skru hilang
spring melompat
film sprocket salah pasang
3 kali kena bukak-pasang balik camera sebab film advance lever stuck..
dan juga masalah-masalah yang lainnnn

kalau tak cukup sabar
dah memang kena hayun masuk tong sampah!!

=_="

nasib baiklah..akhirnya

BERJAYA!!!!!



bangga betul dengan diri sendiri..keh keh keh

Saturday, October 30, 2010

[ saya kini bermadu ]

tuan blog saya ni memang takde kerja lain
musim-musim nak exam ni
dia boleh pulak madukan saya??
dia bukan reti nak baca buku ke..buat latihan matematik ke
dah la dia tu barai matematik
harap main petik kalkulator saintifik saja
lepas tu..siap boleh pulak dia beli gajet baru
takpe..yang tu cerita kemudian
haa..ni lah madu saya
bukan cantik pun dia
hitam legam
ahkkk!!
benci! benci! benci!
terluka hati saya tau!

harap-harap lepas ni dia adil lah
tak pun dia akan jadi lagi malas nak hapdet??
burukkan perangai tuan saya tu....


yang sumpah tak ikhlas.
blog pertama

Thursday, October 28, 2010

[ pagi yang sedap-sedap sambung tido kalau layan ]

sementara nak tunggu enjin kereta panas..apa salahnya la kan
enjoy the moment bak kata orang barat pagi-pagi gini
udara pun sejuk, nyaman...
jadi bukak tingkap luas-luas..kiri dan kanan
hmppphh..bau hutan ni..memang kalah bau colok spa
segar satu macam.

lepas tu betulkan cermin pandang belakang sambil-sambil tengok lipstik
kot-kot la terkena kat gigi
kang orang kata ada cili pulak
tengok celak mata pulak..
perfect!

eh..on radio lah..bosan pulak
wah...ada lagu best..
sing a long sambil bertepuk tampar dekat stereng
wah..hepi kau kan..
up lagi sikit volume suara tu
tak pe..lantak la suara tak sedap pun
bukan nak masuk akademi fantasia ye dok..

lepas tu kau pandang kiri
eeeeeekkkkkk!!
ada orang tengah ketawa sambil lambai2 dekat kau

waaaaa..berapa lama kau kat situ makcik???
bakpo la baju mu same kaler dengan dinding weh!!

malu ai T__T

Wednesday, October 27, 2010

[ matalensa jainudin ]

Jainudin (LOMO Aquapix)
Kuala Lumpur Atmosphere
16.10.2010










apa macam?
tengok sikit-sikit sudah lah ye
hahaha :P



p/s: gambar banyak buleh dijumpai dekat fesbuk dan flickr :P

Tuesday, October 26, 2010

[ buka-buka tingkap ]

bila letak kereta di car park yang terbuka..takda bumbung segala... adalah lebih afdal dibiarkan tingkap tu terbuka sedikit untuk pengudaraan. takdelah bila masuk dalam kereta tu..rasa macam masuk sauna tahap siakap kukus.

tapi ini hanya boleh dipraktikkan kalau korang punya car park tu..dalam kawasan harta persendirian lah. kalau g soping mall jangan buat gitu pulak, kejap lagi ade yang tinggal kunci je di tangan. kereta nya dibawak lari. <-- apehal wa baca ayat last tu ada macam bunyi jawa sikit?? deng~

tapi bila dah buka tingkap tu...sila la tampal nota dekat mana-mana..kasik ingat sikit... supaya bila hujan lebat..takde la jadi kolam buaya, kolam ikan sepat dalam tu!!!

nasib baik leather seat.. T__T

Monday, October 25, 2010

[ cuti-cuti pahang ]

semalam besday ayahanda tercinta..
jadi hari ni cutiiiiiiiiiii, jom deting.. :P
orang negeri lain ..
kalau nak cuti jugak..
sila tunggu ayahanda memasing punya besday..
hikss!




p/s: hai kak tasek... :P

Friday, October 22, 2010

[ tangan bau budu ]

tangan yang menghayun buaian juga mampu menggoncang dunia!!








tapi tangan yang memegang cili padi, lepas tu terrrrrgosok mata....pikir la sendiri jadi apa...

nak makan budu punya pasal!!! T__T

lebai gugel punya


ikan bako + budu...aihh..nyami nyami!

Thursday, October 21, 2010

[ tabiat buruk ]

antara tabiat buruk yang aku ada dalam ibadah texting atau s-m-s ni..

i) dah taip reply mesej tapi tak send. lupa!

ii) sengaja takmau reply. malas!

iii) kalau tengah mesej malam-malam..kalau tiba-tiba aku tak reply..maknanya aku dah tido tanpa perasaan bersalah lah tu

iv) takkan reply kalau nombor tak dikenali..buang kredit jek.

haa..jadi sesapa nak bermesej-mesej dengan aku tu..sila terima kekurangan ni dengan hati terbuka ye..

hehehe :P

Wednesday, October 20, 2010

[ 20102010 ]

the blue sky
langit cerah ku renung mendung kelabu
-tilu


aci la kan hapdet pesen gini
idea ilek
pelik aku cemana orang buleh hapdet 2-3 entry satu hari
aku nak dapat idea buat satu entry sikit punya la siksa
heheheheh

[alasan dia je tu..yang sebenornya tuan blog ni malas!]


p/s: cantik tarikh harini...nasib bukan jatuh hari sabtu ke..ahad ke..
kalau tak..busy la tok kadi..hahaha

Tuesday, October 19, 2010

[ gambar dah tempek..ape lagi..sila lah komen ]





ape lagi...sila cargas mengeji nista mana yang patut..

T_T

(original adelah 4r jek..tapi bila scan dan di rotate..hamekkk..lagi jahanam jadik nye.. =_="]

ok..cerita lain..

sabtu lepas..berfoto hunting..konon-kononnya menebus kekecewaan film pertama yang jahanam..[minggu depan buleh tengok hasil..hikss]
dari Bangsar Village - Central Market - Dataran Merdeka - Masjid Jamek - Taman Tasik [tapi bajet diva kan...tak turun lansung dari kereta..panas katanya] - Tugu Negara - KLCC

terima kasih untuk pakcik kayo ni yang sudi menaja...
yu lah sugar dedi terbaik ai..hahahah!

Friday, October 15, 2010

[ 11 / 36..jainudin..you are superb!! ]

kahkahkahkahkahkahkahkah!!!

ok..stop gelak.

dari 36 frame...hanya 11 jek yang dapat hasil..
nak tengok ke hasilnya??











tak payah lah kot....
buat malu jek.

:P

Thursday, October 14, 2010

[ berdebar-debar ]



semalam dah antar 1 roll ke kedai
tak sabar nak tunggu hasil pertama jainudin
gila berdebar..
macam tunggu anak sulung pulak
kak tasik..dulu ade debor gini tak masa nunggu m.c??
hahahahaha!!


my abam jainudin

Wednesday, October 13, 2010

[ makan bola ]

belek-belek satu resume candidate yang apply kerja..
terpandang dekat satu part..

Interest: Reading, playing foodball [???] and surfing internet

foodball??? kahkahkah..ke dia nak taip eating fishball???

aihh..

[tak baik kan gelakkan orang...jahat tau kau ni hanie..dia typo je pun.. :P]

ok..cerita lain..

oh my gucci!!! i want thissss!!!!

BlackBird,Fly
=========================
TLR retro style ( twin lens reflects )
using 35mm film ( normally can get everywhere even in Mydin )
3 formats : square , normal , with sprockets
Bulb mode ( open the shutter as long as u want )
striking white color body
come with strap and lens cover
Blackbird,Fly ( white edition ) : RM430 <--- =_=" *sigh*

Tuesday, October 12, 2010

[ dapur magika ]

ayam [tak sampai setengah ekor pun]

campur dengan

bahan rempah [halia, lengkuas, cili kering, bawang,kunyit, gula merah]



serai, daun limau purut, daun kunyit, kerisik

oh..dan santan.

last sekali

..sedikit sentuhan mejik diperlukan..


tadaa...terus jadik rendang..siap pakej nasi impit..

amecam..mejik kan?

burppp..alhamdulillah.. ;P

Monday, October 11, 2010

[ hari senayan ]



cepatlah pukul 5
nak balikkkkkkkk!



sebenarnya boring ni..boss tak masuk opis harini. jadi dari pagi bawak ke petang...main tenet jek..amecam..menarik kan? ada sapa nak kerja kat tempat aku tak? kuikuikui..



p/s: gambar tak dak kena mengena

Saturday, October 09, 2010

[ mana nak cari mesin jahit murah-murah? ]

selain blog perempuan ni, aku suka jugak tengok blog perempuan ni..
kreatif kan?

lebai gugel punya
old skool gila kot..terus feeling cikgu rose dalam Bujang Lapok






p/s: nak beli mesin jahit konon...suruh jahit manik dekat baju sendiri pun makan tahun nak siap...cessss...

Friday, October 08, 2010

[ cari jodoh di malam yang hangat ]

tajuk propa jek. sila jangan terpedaya. hahahah!

tapi..
semalam memang hangat. berpeluh-peluh.
badminton. mix double. hanie & kid vs. double lee
pesen suka main drop shot.
tak pasal² jatuh menyerangkang depan net.. =_="

ok. cerita lain.
nak cari jodoh?
nah..hambek.
aku copy paste dari email yang member aku hantor.

Assalamu'alaikum,

Anda dijemput untuk menyertai myJodoh.net sekiranya anda 'sedang' dan 'bersungguh-sungguh' di dalam pencarian pasangan hidup.

myJodoh.net telah wujud semenjak tahun 2002 dan merupakan portal pencarian pasangan hidup yang pertama dibina untuk muslimin dan muslimat di Malaysia. Secara diam-diam myJodoh.net telah membantu beratus-ratus pasangan menemui pasangan hidup mereka.

Klik pada link berikut untuk menyertai myJodoh.net.
http://www.myjodoh.net/

amecam? berminat? ape lagi. tak reti² nak klik link.. hahaha

Thursday, October 07, 2010

[ benda free dan kucing ]


orang kata, kalau orang bagi mende free ni dan rasanya memang sedap bukan main..
maknanya orang tu ikhlas bagi dekat kita. kira macam penuh kasih sayang la.

jadi cikgu...besok bagi lagi strawberry ye. kasik lebih sikit pun takpe.

:P


tak...kucing ni bukan benda free. ni kucing yang selalu lepak dekat parking. suka makan makanan pedas. ikan sambal contohnya. terer kucing tu posing kan? ala-ala memandang dari kejauhan..dan nama kucing tu boboy.

Wednesday, October 06, 2010

[ alahai ]

"alahaii..keciknya kuku"

"laaa..separuh pun tak sampai dari kuku aku haaa"

"ni cacat ke ape ni?" [kuangjaqqq]

"meh tengok kuku...halus sungguh!"

"macam kuku budak!"

ciss...bedebah!

kecik ke kuku aku? aku rasa normal jek...
dah jari tak runcing..
pesen montokss..
nak kuku beso, panjang macam mana..kan :P

Tuesday, October 05, 2010

[ lima sepuluh dua kosong sepuluh ]


melayangkan hati beribu batu
dengan harapan kamu di sana
masih mahu menyambut


p/s: recycle gambar. dah lama tak snap-snap..

Saturday, October 02, 2010

[ tuai padi antara masak ]

esok aku ada kelas. apa punya nasib sem ni aku dapat subjek lain dari coursemate. nasib satu subjek je yang lain. kelas yang pertama. masalahnya surat beranak kereta mati.

pilihan aku,

i) ponteng tiga-tiga kelas, atau

ii) ponteng kelas pertama dan tumpang member untuk pergi kelas kedua dan ketiga.

aku pilih nombor dua. jadi bila aku bagitau dia, jawapan dia pada aku..

alaa tak pe...kalau awak nak pergi kelas tu..kita boleh jek pergi awal.

kau gila? 2 jam tu nak tunggu. kelas aku mula 12.30. next kelas kan 2.30.

takpe. kita tunggu la ko.

tak payah. kita gi jek kelas pukul 2.30 tu. aku skip jek kelas aku tu. lagipun aku tak ready. aku tak suka masuk kelas yang aku tak prepare.

laaa takpe. kita hantar ko je dulu. lepas tu kita tunggu la. 2 jam je pun. kita ikhlas ni.

ahk gila. sungguh aku rasa terharu. bertuah pun ada. sebab ada kawan sebaik ini. tapi..semenjak dua ni..aku sedar..ada kawan-kawan lain yang aku rasa aku dah abaikan. betulkan?

bila diaorang ajak keluar, aku akan mengelak dan aku akan cakap aku bz. ye..sungguh aku bz. sebab kerja aku sampai sabtu. cuma ada 1 hari jek untuk aku rest. hari ahad. kalau cuti sabtu pun,sebab ada kelas. hari ahad lah masa untuk aku rest. siapkan kerja sekolah. buat revision.

hidup memang tunggang langgang. tapi ni pengorbanan yang aku kena buat untuk dapat hasil yang super lumayan kendian hari.. kan. ok. aku memang pentingkan diri sendiri. bangfes bangsat betul perangai.

ada kawan yang dulu aku rapat gila dengan dia. tapi sekarang ni aku rasa aku dah tak tau apa latest news pasal dia. dia nak bertunang pun aku tak tau berapa hari bulan. sms? dah tak ada dah sekarang. kalau dulu..buleh kata tiap-tiap hari.

dan..aku pun macam tak reti-reti nak sms dia kan? dua kali bangfes.


dekat fesbuk..mungkin..akan nampak aku hanya dengan certain friends. dan mungkin kawan-kawan yang lain akan rasa aku mendonno kan diaorg. ok. aku salah. aku jenis orang yang "lantaklah. peduli apa aku"

sebab aku rasa..macam mana pun diaorang tetap kawan aku. so..ape de hal. cuma yang aku tak sedar.. bila persahabatan yang semakin jauh tu aku buat bolayan, hingga akhirnya tak mustahil kalau hilang. yang rugi..mestilah aku.

jadi aku rasa sebelum aku jadi makhluk Tuhan yang paling rugi sebab hilang kawan-kawan..aku rasa aku kena buat sesuatu. sebab..aku sayang kawan-kawan aku. ni antara harta aku yang paling bernilai.

bukan sebab ada kawan baru aku jauhkan diri dari korang. atau i'm too proud with my life now.. [memang pesen fakerudin pun kan]... but it just..entah..aku pun tak tau. tapi aku rindu korang. serius!

miss the moment A LOT!!

Friday, October 01, 2010

[ ucapan birthday paling touching ]

dari kakak nombor dua, puan nurse di kelana jaya.

"happy birthday. tak nak kawin ke? dah cukup umur kan"




ouch!
menusuk jiwa raga ai tau kakak..

reply:
sila cari bakal adik ipar. nak doktor ye. hahahahaha!

;P


p/s: hadiah paling mahal: doa dari sahabat².. =)

Thursday, September 30, 2010

[ petua lancar mengaji ]

masa dulu..nenek bagi petua. untuk lembutkan lidah supaya lancar mengaji, sedap berzanji, amalkan makan 7 kuntum bunga mayang kelapa. pagi-pagi sebelum embun kering, cari 7 kuntum bunga mayang kelapa. tapi dengan syarat, mesti cari kuntum yang dah terbuka dan bukaannya menghala ke arah kiblat.

kutip sambil berselawat

satu

dua

tiga

emp....


hareyy!! terpegang taik ayam!!

ni lah rupa mayang kelapa tu kalau sapa-sapa yang jakun...
hahahaha~
rembat dari lebai gugel

Wednesday, September 29, 2010

[ september 29th ]

pagi ni
pandang cermin
..alhamdulillah...

setting senyum molek-molek


"selamat hari jadi hani"

=}

hapdet:

♥ untuk doa & ucapan sempena birthday semalam..dekat wall fb, sms, mms, nyanyi lagu live [mekacih cd!! =)], call..semua²lah..terima kasih ye sahabat.. =)

♥ Alfatihah untuk Allahyarham Khai yang telah kembali ke rahmatullah pagi tadi. moga rohnya di tempatkan di kalangan kekasih² Nya..aminn [boleh klik sini]

Tuesday, September 28, 2010

[ yu ni seksi lah.. ]

bila hasben orang kabor gitu sambil senyum² cipanzir [cipan + khinzir] dan tengok atas-bawah-bawah-atas...






dan-dan tu jugak aku rasa nak bagi siku, pelempang, tumbuk rusuk, paranawei, silambam secara berkala kat dia!!

rasa tercabul tahu tak!



p/s: tapi dalam kepala ada jugak terselit...ke baju aku terkoyak dekat ketiak?? nasib baik le idak. pheww.. =_="

Monday, September 27, 2010

[ raya kan sebulan ]

video

majlis "hiv" [ampeh wak ejam!!] malam sabtu lepas.
office punya open house.

guna henpon jek. jadi kualiti harap maklum lah ye. memang macam kap lam ya nga sikit.
sempat pulak posing ambik gambar time tengah mem-video :P


p/s: mood isnin =_="

Friday, September 24, 2010

[ persefahaman itu penting ye.. ]

tak...aku tak nak cerita pasal persefahaman dalam relationship..yang itu korang pun terer..kan..kan..ini pasal dalam game ye. tak kira lah dalam badminton ke, tennis ke, pingpong ke, galah panjang ke...persefahaman antara team mate atau partner adalah sangattttt penting ye. baru lah buleh sukses. game pun smooth.

jadi... buat partner aku dalam game badminton untuk mix double semalam..aku nak kata...






sakit bodoooooo kau libas kepala aku dengan raket!!!!! T__T

Thursday, September 23, 2010

[ VIP yang HIV ]

tengah decorate buku programme untuk event malam sabtu ni..datang sorang member opis..

dia: kak..kad spesel ni sape je yang dapat?

aku: yang reben purple untuk staff, yang bunga tu untuk HIV.......

dia: ???? HIV??? hahahahahah!! bahaya aihh..

aku: VIP lah..V.I.P!





mana datang lah kaitan HIV dengan VIP nih..haihh.. =_="

Wednesday, September 22, 2010

[ kata kunci kata ]

takde idea nak menghapdet...jadi masa ni lah skodeng2 stats blogger dengan nuff... buleh tengok traffic..

[korang kan bijak..pandai2 la ketik bagi beso]

meh tengok keyword apa yang deme cari bawak sampai ke blog aku ni..

ini dari nuff....hahahahahaha!! ko cari menatang hamende ni weii..sedap main?? main hamende..batu seremban? hahahahha! tapi tetap tak buleh lawan keyword dak hamzah...kan hamzah kan...hahahha


ini dari stats..owh...terharu ai..hahahaha.... ;P [perasan nak mapuh mung ni..macam kau sorang nama hanie..]

tak sangka..blog hampeh jibraun macam ni pun ada orang sudi buang masa baca..kan....feeling2 international uolls...hahaha

terima kasih untuk anda..ye anda..haa..anda jugak..ye..ye..anda..semua readers blog ni.. ;">