Translate

Wednesday, July 21, 2010

[ hutang mu bukan hutang ku ]

nak meminta beliau bayar balik hutang adelah lebih rumit dan kacau bilau dari nak memberi hutang. kalo dah nak mintak hutang sendiri pun rasa segan dan malu...macam mana kira?

aihhh...

kalo jadi along bukit beruntung..memang jahanam bisnes kalau lagu nih.






p/s: cemana nak kabor kat dia ye...dulu dah mintak..sekali. dia kabor kendian..tapi kendian² pun dah nak masuk 2 tahun ni.... =_="

30 pengkomeng:

Pelatt said... Best Blogger Tips

lu mintak baik2... jgn segan2.. kalau tak mahu... biar gua setel...m16 gua dah lama tak gua usik

frwls said... Best Blogger Tips

heeehaaaa.... mitak slow2..

pelatt jangan brutal sangat.

enassempoi said... Best Blogger Tips

kendian smpai 2 tahun... dan2 ni gak aku ase aku pun nk pinjam duit ko.. bleh lah ye.. nanti 'kendian' aku bayo le (^^)...

alien said... Best Blogger Tips

ada org utang aku da 4 tahun lebe da
pergh
2 orang plak tu
segan aku nak mintak ooo

Jimi And Short Story About Dia said... Best Blogger Tips

ko bagi ayat pedas sikit la.

tasekM said... Best Blogger Tips

sama la mcm aku... tak reti nk mintak... alahai...


.

Nerzhul said... Best Blogger Tips

lenkali nak bagi hutang wat surat perjanjian dulu. kalau dia taknak bayar tepek surat tu kat dahi dia. kihkihkih.

sI tEDI said... Best Blogger Tips

yelah,
aku malu nak tuntut hutang sendiri

citahrudin said... Best Blogger Tips

eklan kt surat khabar...

baru r pemes!!

eh..tp tu bukan aku kan?

Wanie-san said... Best Blogger Tips

huhu
wanie pun malu nak mintak hutang!!!
mcm mane ni??tlg saya jugak!!hahaha

kak hanie buat2 la tanya dia ada duti o x sebab kak hanie xde duit skrg..nak guna duit..so ckp nak pinjam duit balik dgn die..hehe

Ann said... Best Blogger Tips

aku pun cmtu jugak..pesen malu nk mtk hutang...

last2 aku halalkan je...kalo dh byk sgt, aku mtk kot...

h a n i e said... Best Blogger Tips

pelatt:
uih..ganas beno deme..




caki:
nak mintak slow2 pun rasa mcm malu gila babs...rasa macam kita pulak yg berhutang dgn dia..huhu




ena:
siku mau...siku?? hahahahaha..!!




alien:
kannnnnnn...ni sapa pemiutang, sapa penghutang pun tak tau lah.. haihhh




jimi:
nanti aku cari ayat terbaik utk dia..huhu

h a n i e said... Best Blogger Tips

kak tasek:
bab nk mintak tu yg den lomah tu kak...maluuu...segan..semua ada..




nerzhul:
hahahah..dh pesen antu cina tepek kertas jampi la pulak...hahahaha




tedi:
kan tedi kannn...malu lah ase..huhuhu




citah:
hahahaha!! kan...silap publish..pi publish kat obituary pulak..haihh..




wanie:
dah try dah yang...tu yang bawak ke dua tahun tu..wuwuwuwuw...

h a n i e said... Best Blogger Tips

ann:
1 ribu beb...bukan kecik anak punya nilai...nak halal celah mana mcm tu..adehhhhh...

*~ aRaBeLLa ~* said... Best Blogger Tips

hmm aku baru je tuntut hutang dari member aku..aku cakap kat dia aku nak bayar duit saman moto adik aku..seb bek hati baik dia bayar gak..kalo idak cam tak paham je bile nak bayar...

aku penah baca ustaz ckp, len kali kalo nak bagi hutang kan ko bagi je la baper yg ko mampu..contohnye kata la member ko nak pinjam ko rm200 tapi ko cakap kat dia nak pinjam boleh tapi ko boleh bagi rm50 je..so at least ko boleh halalkan kalo ade situasi yg tak dapat dielakkan..

h a n i e said... Best Blogger Tips

cieyla:
tp masa tu dia mmg tgh darurat gila. smp babit kes polis. dan aku pulak ade rezeki lebih..
tp dh lame²...janji tinggal janji jek ni..huhuhu..

Mak Su said... Best Blogger Tips

susah kan.... cakap salah tak cakap pun salah

kodok hijau the ghost writer said... Best Blogger Tips

lempang je.. nak aku lempangkan ker?

fndrocka said... Best Blogger Tips

kalau aku..memg selalu jugak bagi2 pinjam duit kat orang..bila mintak balik tu aku agak direct and profesional lah. contohnya aku cakap..."esok dah 22 hb wehh..esok bayar 100 aku k"..

kalau dia betul tak boleh bayar aku bagilah peluang..seminggu/sebulan/2 bulan..tapi hubungan macam biasa je. sekali tangguh tu benda biasalah...tapi kalau dah 2/3 kali...there is no more trust la.

Pett Suhaimi said... Best Blogger Tips

Kalu aku dah campak cat merah jambu kat rumah dia. Kena rajin mintak,perli2 la sikit.

citahrudin said... Best Blogger Tips

pssttt kak cho...aku agak heran knp kh pett memilih kaler pink..

ko heran x?

sepet said... Best Blogger Tips

yu..ai pon mengalami masalah yang sama..janji nk byr lps sebulan pinjam..smpai saat ai komen ni, belom nampak bulu hidung dia nk settle kn..



...

mirachantek said... Best Blogger Tips

nak guna khidmat aku? aku pandai mintak utang

GADIS COMEL said... Best Blogger Tips

aipp, sama kes?

member aku ni, bayar hutang tak leh, ckp duit takde, nk bayar sikit2.sekali, beli peti ais baru.


sakit hati.no more trust.

GreenJade said... Best Blogger Tips

aku pong dik..malu thp gaban nk mntk cam aku lak yg berutang

ko tulis sorat pos laju..kasi deadline skali sure dia gelabah berok!

Koyuki said... Best Blogger Tips

yuki memang malu kalau nak mintak duit kita yang dipinjam..nak taknak kena jer biarkan macam tu..huhu

h a n i e said... Best Blogger Tips

maksu:
tu lah maksu..serba salah...aduii




kodok:
aje ganas kamu ni kodok oii..haha




fnd:
tu lah dia nya..ni sb kawan baik sendiri..nk mintak balik rasa tak tergamak..malu pun ada..tp..janji nk bayar balik..janji harus lah tunai,,kan?





pett:
cat merah jambu?? aihh..tu kire amaran versi gadis2 ke? hahahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

citah:
hahahaha..kamu tanya la sendiri ke pett tu..kaler faveret dia kot.. :P




sepet:
tu la kan yang...time berjanji sume buleh kan..pastu bila nk membayor..sume cari alasan.. huhuhu..




mira:
berapa upah? pehh..pesen profesional kamu ni..haha




gc:
bior peti es dia kena kilat!! huhuhu..benci la gitu..kan.. kl sungguh xde..kabo lah xde..ni lah manusia..




kak tinie:
hehehehe...duit setem sape nk bayo kak? :P





yuki:
tu yg pelik tu kan..mcm kita plk yg pinjam dgn org...haihh.. =_="

Linglung said... Best Blogger Tips

gua kalau dah bengang sgt..gua terus bg nombor akaun suruh masukkan duit time tu jugak..xde ckp2 baik2 lagi dah

h a n i e said... Best Blogger Tips

linglung:
wa pun pikir nk buat gitu jgk la.. haihhh..