Translate

Wednesday, March 23, 2011

[ kalau sekali, tu nama dia eksiden, kalau dua kali?? tu malapetaka!! ]

kalau korang jatuh menggelungsur depan kedai yang penuh manusia sebanyak 2 kali berturut akibat selipar yang derhaka di hari hujan...korang buat apa?

a) terus balik rumah tak keluar seminggu
b) buat-buat sawan mulut berbuih
c) menyamar jadi kuah dhal
d) kesemua di atas

aku?

masuk kedai..pose ratu chantek..terus order "nescafe tarik satu, roti tampal telur goyang satu"

burppp..alhamdulillah. setel.

memang sedap lain macam roti canai tu. kena pulak cicah dengan gelak kengkawan yang pesen gelak tak hengat sampai keluar air mata, air idung..pehh.. rasa macam makan pizza chicken supreme dia punya feel!!



tips: hidup ni kena selamber dan pandai cover line. walaupun rasa malu sampai kepala rasa kembang macam kepala lori...tapi itu belakang cerita. konsep ai-tak-kenal-yu-yu-kenal-ai-ke?? harus di praktikkan. malu kalau..lapar oii..kehkehkeh.

48 pengkomeng:

deatH_luVer said... Best Blogger Tips

hahaa..
memang patot pon amalkan..yu tak kenal ai..ai tak kenal yi kalau malapetaka seperti ini datang..

Tijah said... Best Blogger Tips

betul! betul!

ko jatuh pun takdenyer org nak masuk gamba dlm beautifulnara.

hahaha!

alhariesz said... Best Blogger Tips

kalu tok, kompem tok sumpah selipar derhaka tersebut jadik kereta BMW X6.

ateekaamer said... Best Blogger Tips

1. sumpah selipar jadi rumah banglo siap dengan swimming pool.

2. pi makan subway.

- GC - said... Best Blogger Tips

kasut crocs aku pun penah buat hal. bahaya nih. tp aku pn selalu buat konsep i tak kenal yu-yu tak kenal i jugak.


ada aku keshahhh??? hihih

Puan Capa said... Best Blogger Tips

kalau aku...dari tempat aku jatuh tu aku dah order...

"bai, roti canai telur satu!" aku saja buat slide depan korang sambil order..amacam kawan2?

hahaha!

alien said... Best Blogger Tips

patutnya, bangun2 ko trus wat stail moon walk lah~
misti drg bertepuk riang ngn performance kau yg outstanding
fewwit~

tasekM said... Best Blogger Tips

selipar tat sing jugak yg tak derhaka.




.

kucingorengemok said... Best Blogger Tips

terus la pumping 2-3 round kasi kuat urat² lengan, kot² ada yang berani tegur senang skit nak lempang, hehe

Gimi said... Best Blogger Tips

Kalau eden, jerit " sape la tumpah minyak kat sini ni?" gosok2 sikit seluar...buat muka cam xde apa2 berlaku...orang situ bukan kenal pun

julietchun said... Best Blogger Tips

sekarang aku paham kenapa ada iklan selipar asadi :D

bujal X said... Best Blogger Tips

tu la~~kontrol piggul sangat~~haha~~

❀aRaBeLLa❀ said... Best Blogger Tips

mau jugak aku suruh kengkawan cover muka aku mase nak masuk mapley tuh..
(ala-ala bodyguard tolong cover muka retis dari kena amik gambor kekdahnya..)

enassempoi said... Best Blogger Tips

superbbb.... tabik spring arr...

kedai mn ek?? bleh nnt aku g sana nanyer "kenai x budak yg jatuh tersungkur 2 kali hr tu??"

femessssss ko nyah... haha

mirachantek said... Best Blogger Tips

aku paham perasaan kau kena bahan gelak.
aku punya selipar pun super derhaka nih

gadisBunga said... Best Blogger Tips

psstt...aku penah jatuh tergolek atas lantai kat pasar ikan bahana selipar kurang hasam jugak. nyaris jatuh longkang. mujur takde yg gelak.

pastu masuk kete abis bau ikan. nak dkt sebotol febreeze aku abiskan sebab nak hilangkan bau ikan tau!

Nerzhul said... Best Blogger Tips

pakai terompah molek..kahkahkah

Ju Asu Ra said... Best Blogger Tips

kahkahkahkahkah...(gelak-guling)

aku terbayangkan selipar kaler pink tuh..

kan? kan? kan?

achik ezam said... Best Blogger Tips

mana nangka yg jatuh tadi tu??????

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

"arggghhh henpon aku vibrate kuat sangat sehingga aku terpaksa baring di lantai untuk menenangkannya!"

boleh tak?

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

pada aku la kan..kan...

org yg selamber mcm ko ni Hanie, mmg cepat glemer la. memana org pegi mst kenal ko punya akibat dari jatuh 2 kali tu...

hehe!

GreenJade said... Best Blogger Tips

sengal punye sipar (sambil lempor masuk dlm piuk kari)

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

eh Hanie

aku dah dpt lesung dah smlm tghari..
time kasih erk!

"teruskan perjuangan kalian!!"

x)

YobSumo said... Best Blogger Tips

kalau i menyamar jadi tenggiling kejap. u mmg tak tahu malu pun! hahaha.

h a n i e said... Best Blogger Tips

@deatH_luVer

kannn..tp ade jgk lepas tu kawan yg jalan jauh sebatu. maluuuu..hahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

@Tijah

kan kak kannn...bukan masuk dlm rancangan america funniest home video punnnn..


kl ade..saya bakor stesen tv tu! kehkehkeh

h a n i e said... Best Blogger Tips

@alhariesz

tak payah la kereta mahal2 tok..susah nak menten karang..hahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

@ateekaamer

hahahahha terbaikkk...eh..dh lame tak makan dekat subway..sedap nyeeeee...

h a n i e said... Best Blogger Tips

@- GC -

dah la takde nak menolong..ye dak.. ampeh betul semangat 1malaysia gaya gini..

h a n i e said... Best Blogger Tips

@Puan Capa

aku nak tgk ko buat capa..nt aku rakam masuk lam yutiub..ek..ek.. hahahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

@alien

ngape ko tak suruh aku shuffle jek..untung2 ade pengantin panggil suh buat show time kenduri..hahahah!

h a n i e said... Best Blogger Tips

@tasekM

kannnn..tat seng jgk di hati,,,tapi tat seng tu tak reti nak buat kaler lain ke..selain tali biru?

h a n i e said... Best Blogger Tips

@kucingorengemok

hahahaha!! gagah perkasa sgt kl gitu..

h a n i e said... Best Blogger Tips

@Gimi

hahaha..kann...kita salahkan lantai tu. biasa! derhaka sgt,

h a n i e said... Best Blogger Tips

@julietchun

hahahah..tp mcm dh lame xde iklan tu.. :P

h a n i e said... Best Blogger Tips

@bujal X

muahahaha..mana deee...jln dh abeh samseng dh tu... :P

h a n i e said... Best Blogger Tips

@❀aRaBeLLa❀

pehhh..artissss...nk sainnnnn..hahah

h a n i e said... Best Blogger Tips

@enassempoi

kahkahkah..cilakeeeee

h a n i e said... Best Blogger Tips

@mirachantek

kannnn..tp wlpun derhaka..beliau masih sedpa di pakai...guane? huhu

h a n i e said... Best Blogger Tips

@gadisBunga

umangaiii...bau hanyir tu mmg xbuleh blah kan..

ade rasa x nk jejak pasar seminggu x? kehkehkeh

h a n i e said... Best Blogger Tips

@Nerzhul

pakai terompah tu bising sangat..hahaha ke aok suke pakei terompah??

h a n i e said... Best Blogger Tips

@Ju Asu Ra

ye..selipar pink bangang ituuuuuu...hahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

@achik ezam

sadap yu!! hahahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

@Shukri Mohd Ali

hahahaha syuk..melampau sgt alasan tu..hahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

@J@J@ / Bini The Rock

hhahaha..terpakse buat hati waja beb..padahal sikit lagi aku nk menyamar jd pasu bunga..maluuuuuu

h a n i e said... Best Blogger Tips

@GreenJade

piyuk kari? eeeeee...hahahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

@J@J@ / Bini The Rock

baikkkkk...mekaseyyyy :P

h a n i e said... Best Blogger Tips

@YobSumo

hahahahahaha..ko diam yob! :P