Translate

Wednesday, May 04, 2011

[ kereta mu bukan kereta kawan ku ]

☻flashback ke beberapa tahun yang lampau☻

kejap-kejap tengok jalan. kejap-kejap tengok jam.
hati dah mula rasa membara.
wa memang failed bab² sabar dalam scene tunggu orang ni.
memang cepat jek setan bisik kat telinga suruh mengamuk.
sumpah seranah jangan tanya lah berapa bakul.

lepas puas wa terajang pasir, tetiba nampak kereta kawan wa bagi signal.
hah..reti pun nak mari. ingat kan besok baru nak sampai.
dengan jalan pesen samseng, laju jek buka pintu kereta.

"apehal yang lambat sangat!!" peh..gaya sembur tak agak². dah macam perompak. sampai tak dan nak bagi salam. adik² jangan buat perangai gini ye. peratus di rejek bakal mak mentua buleh jadi tinggi.

aik??

ada satu raut wajah yang terkejut gila babi dalam tu. ni bila masa pulak kawan wa jadi pakcik berkopiah???

"mahap la pakcik..saya ingat teksi tadi"  wa buat aksi malu kucing. teksi korok mu!

pakcik tu angguk pesen serba salah. tapi dalam hati siapa yang tahu ye dak. entah-entah gugur peparu gelakkan wa.

pehhh..dia punya malu jangan cerita. ada jugak sipi-sipi rasa nak pi cucuk botox tukar muka jd nora danish! nasib baik malam. mungkin pakcik tu tak perasan kot. mungkin lah. haihhh..



p/s: kalau dah rabun..spek tu pakai. bukan simpan buat tukun!

38 pengkomeng:

Ieda Al-Habsyi said... Best Blogger Tips

wah memang kene rejek ngan mak mertua gini, ahahhahah :)
Kisah Cirit Birit

bujal X said... Best Blogger Tips

kalau aku jadi pakcik tu mau je terus aku culik kamu~~pastu jual kat golok~haha~~

kucingorengemok said... Best Blogger Tips

kah kah kah... jap nak google kejadian ni kot² pakcik tu ada tulis kat blog dia jugak

- GC - said... Best Blogger Tips

pakcik tu kensel nak buat menantu

achik ezam said... Best Blogger Tips

buat menanti mmgla kensel..kolo buat madu mungkin juga.....

kot pakcik tu suka yg ganas....hahah

alien said... Best Blogger Tips

tu la
org tua dulu2 pesan
bila bercakap kene bersopan santun
kan dah termalu sendiri

Traveller's Anatomy said... Best Blogger Tips

OMG, agak termalu disitu hehe...

aque said... Best Blogger Tips

hahhahhaha sabau jew la.... mest pakcik tu kompius yg amat kan.. hehhehe

tasekM said... Best Blogger Tips

banyak betoi setan dlm perut ko ni hani...




.

zulfadzly said... Best Blogger Tips

hanie, cer kamu tanya wak ejam tu nak menanti sape?? tak puas2 berpulau lg ker??


psstt..adakah pakcik itu yg akan menyarung chenchen di jari manis mu nanti?? hahahahahahahahahahah..


cinta pandang pertama eh?? auummm..

fatt said... Best Blogger Tips

kannnn....hahaha :P

aku penah baca cerita lebih kurang sama..tp ni versi bini marahkan suami yg lambat. tp dia lagi haru sebab masuk dlm kereta terus duduk psang seatbelt sambil membebel2 marah laki dia lambat..pastu suh jalan tunggu apa lagi. hahaha..sekali bila toleh org lain...tu camne tu nak kaver malu? buat2 pengsan la jawabnye..hahaha :D

poyotito's said... Best Blogger Tips

cuba senonoh sikit perangai tu.. keh keh

Nerzhul said... Best Blogger Tips

walaupun cerita ni berlaku beberapa tahun yang lampau.....koi nak gelak jugak...wahkahkahkahkah!!!

iina said... Best Blogger Tips

Tumpang gelak hehehehe.. sabar itu separuh dari iman...

hiro said... Best Blogger Tips

emmm...ini nak jadi makwe gua? kah kah kah!

gadisBunga said... Best Blogger Tips

mesti rasa kembang tak kuncup2 dah muka tuh!

Ju Asu Ra said... Best Blogger Tips

hahahhaha..tu lah, xpakai spek..rasakan musibah..hahahhaa

Faaein Talip Roy said... Best Blogger Tips

singgah sini..

hahahaha.. lain kali buat spot check dulu.. kan dah terkena.. agak2 pakcik tu de belog tak? nak baca dari versi dia plak.. kekeke..

hani said... Best Blogger Tips

@Ieda Al-Habsyi

nak cari mak mentua yang tak pandai baca blog lah..hahaha

hani said... Best Blogger Tips

@bujal X

ke pakcik tu yg jd mangsa culik?? malu punya psl kan..hahaha

hani said... Best Blogger Tips

@kucingorengemok

hahahaha

*berdoa semoga xde la entry berkaitan*

hani said... Best Blogger Tips

@- GC -

ni bukan menantu..ni hantu! kahkahkah

hani said... Best Blogger Tips

@achik ezam

menanti apakah? hahahah tau la br balik pulauuuu...sibuk nk menanti bagai..

hani said... Best Blogger Tips

@alien

ye baiklah. sebelum sy bukak pintu kereta..sy akan mintak izin dulu. kihkihkih

hani said... Best Blogger Tips

@Traveller's Anatomy

sangat maluuuuu...rasa nk benam kepala dlm tanah. haha

hani said... Best Blogger Tips

@aque

nasib baik x kena tumbuk, kot2 dia igt org nk merompak..ye dak..haihh

hani said... Best Blogger Tips

@tasekM

masa tu jahiliyah lagi kak..hehe

hani said... Best Blogger Tips

@zulfadzly

bongok!! hahaha

hani said... Best Blogger Tips

@poyotito's

kl yg tu..aku tak teragak2 nk terjun keta jam2 tu jugak..hahaahah maluuuuuu :P

hani said... Best Blogger Tips

@poyotito's

wa ni pesen samseng muslimah. hahaha sila percaya. tak nak percaya sudah :P

hani said... Best Blogger Tips

@Nerzhul

koi karate lutut aok kannnnggg! :P

hani said... Best Blogger Tips

@iina

hrp tak jd lg lain kali..hahaha :P

hani said... Best Blogger Tips

@hiro

tak bulih ke? ke bulih? baik lu kabor cepat. hahaha

hani said... Best Blogger Tips

@gadisBunga

kembang smp skrg ni hah..hahaha

hani said... Best Blogger Tips

@Ju Asu Ra

hahahah aku tinggal ko nt koq..ko derhaka laaaa :P

hani said... Best Blogger Tips

@Faaein Talip Roy

hrp pakcik tu bukan versi teknologi..hahahaha! hahah

shidee said... Best Blogger Tips

Ayooooooooo..
malu gilew, nak lari ke zimbabwei laaaa.. hahahahah

p/s: cene eja zimbabwei erkk? cam binawei je bunyik..

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

pakcik tu terus rejek ko nak jadi menantu. Aku syak..anak teruna pakcik tu bederet deret..hensem plk tu...peghhh! melepas la ko Hani oi!