Translate

Monday, September 24, 2012

[ mintak tips sikit..buleh? ]

ada tak readers kat sini yang belajar / pernah belajar / master in foreign language?
selain bahasa oram putih la tapi..
boleh dak hangpa bagi tips sikit kat kami cemana nak belajaq?
bukan apa..sebab bahasa yang kami belajaq ni tak guna english alphabet
dia guna simbol dan sususan ayat dia tunggang terbalik dari bahasa oram putih
jadinya..ai is keriru!!
ada tak cara yang paling padu nak practice? pelisss..tolong la kami! - -''
prektis buleh kata hari-hari.. kadang² mcm oram gila pulak dok cakap sorang²
tapi sudahnye dia jadi macam kat bawah ni ha....



p/s: kl zaman sekolah dulu..time belajor bahasa inggeris..mmg buat style rejim zionis. hari2 hafal kamus,  dengar lagu inggeris lepas tu tulis balik lyric dia, speak in english think in english kaedahnye. rasa macam suwit pulak zaman tu. lulz.

13 pengkomeng:

Aku Seorang Pengembara said... Best Blogger Tips

pegi dok ngan komuniti deme 6 bln,lepak kat pasor deme lagi baguih,mesti lepaih tu cakap bahasa melayu pun sleng deme...hehe....
bahasa apa tu ?

alien said... Best Blogger Tips

bahasa ni kene selalu dituturkan..kene ada yg lawan cakap, borak2..baru kesan dia ekselen.

- GC - said... Best Blogger Tips

ni aku keja dgn mat saleh, cemana english tak berapa nak improve pun. hahahaha

Janggel / Rain said... Best Blogger Tips

Pi tampai semua benda kat umah hang dengan bahasa tu.. kompom mujarab. aku pnah buat sampai kini mahir giler berbahasa. #riak.

zulfadzly. said... Best Blogger Tips

nak ai ajar? tapi ada pengeras! hahaha

gadisBunga™ said... Best Blogger Tips

hang kena ada kawan prektis weh...jom preksti sama jom!

hanie said... Best Blogger Tips

@Aku Seorang Pengembara
haa..duduk ngan komuniti deme..insyaAllah..soon kak. tp nk ckp bhs pasar pun lintang pukang lg nih.. acaner? huhu

hanie said... Best Blogger Tips

@alien

ko nak cakap ngan aku tak? meh laa..meh laa..

hanie said... Best Blogger Tips

@- GC -

kahkahkahkah kita serupaaaaa. ckp omputih hari2..tp haramm..still grammar lintang pukang. gasak. bkn nk ambik SPM..ye dok..hahaha

hanie said... Best Blogger Tips

@Janggel / Rain

pakcik..henpon ai pun set bahasa tu ok.. kahkahkah lepas tu mulalah meraban bila kuar ayat pelik2.

yu mmg.. #lastikpakaigetahposmenikatsurat

hanie said... Best Blogger Tips

@zulfadzly.

hah! tak payahhhhhhhhhhhhh... hahahahaha

hanie said... Best Blogger Tips

@gadisBunga™

sekali yu sudi.. beribu kali ai sudi tauuuuu hahahahah

Fatt said... Best Blogger Tips

mike dah apply ke surkus (read: kursus) belajo bahasa hanggul tu? silamat maju jaye. bila tolkanye?