Translate

Tuesday, December 18, 2012

[ shah alam..aku datang ]


dah dua hari awok dok ulang alik pergi shah alam
exam katanya
jarak A ke B..1 jam sahaja
exam start 8.30 pagi..tapi awok kena keluar rumah 6.15 pagi.. ape citer?

kalau bukan terpaksa..idok le awok ndak..idok sior!
bukan ape.. memandu dikala subuh hari dari genting ni..mencabar minda bebenor
sebabnye..

pemandu mabuk..peh..dia punya kiri kanan kiri kanan dekat tengah² jalan tu bikin awok marah benor. dah tau mabuk pi la melingkup kat mana-mana!! gigih jugak nak drive kete tu apehal?

kabus... peh..kadang² rasa nak drive kete sambil bertenggek atas stereng. nasib baik badan besor. lagipun tak manis di pandang driver lain. 

gelap...huii.. jalan memang gelap ya amat. udah ler tu..sunyi pulak. kadang² buleh meremang bulu hidung.. nak pulak kalau DJ pagi tu perangai macam cipan.. bukak cerita seram.

ni awok nak bagi nasihat sikit..pada sapa yang tak biasa jalan dekat genting nih.. jangan ler nak menunjuk terer sangat. idak le awok kata awok terer sangat bawak kete kat jalan ni..idok.. ni peringatan bersama ok! sebab bukan sikit yang awok tengok kete menonggeng dalam longkang time pagi-pagi tu. dan kalau waktu hujan tu..jangan la kome nak drift² bagai.. certain² jalan dah di bubuh minyak ok.. kalau tak hati².. faham lah sendiri akibatnye.

satu lagi hal..berkelahi dengan masa..ini memang awok tak gemor. kalau lambat sikiiiiittt jek.. menangis meraung le awok dekat highway nun. awok kena pastikan awok masuk highway before 7 pagi. hoi orang KL!! pi keje time lain tak buleh?? gituuu..dia punya perasaan.

eh..panjang pulak bebel nye.

11 pengkomeng:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips

hoi orang tak kl, jangan masuk hi-way time orang nak gi keje buleh? laungan balas... heh heh

Wak Gelas™ said... Best Blogger Tips

wahh sonoknyer dok kat genting tuuu.. ehhHe

tasekM said... Best Blogger Tips

kah2.

KOG ni mmg bangsa suka nk bertumbuk.



.

Janggel / Rain said... Best Blogger Tips

Wow macam tajuk pelem!

k.e.r.i. said... Best Blogger Tips

"kadang² rasa nak drive kete sambil bertenggek atas stereng."

Jangan Mek. Kang driver lain nampak pontianak bawak Kancil.


HAHA.

hanie said... Best Blogger Tips

@kucingorengemok

ganasnye orang KL nih! hahaha

hanie said... Best Blogger Tips

@Wak Gelas™

heheh takde la sonok mana pun wak.. same jek.. ;p

hanie said... Best Blogger Tips

@tasekM

sebab dia makan nasik lemak lauk sotong sedap! hahaha

hanie said... Best Blogger Tips

@Janggel / Rain

khennn.. hero jek takde. nak Beto pelis.. hahahaha

hanie said... Best Blogger Tips

@k.e.r.i.

mat keri mengong! hahahaha

syieda said... Best Blogger Tips

hahahaha,, tak tau ler napa.. macam kelako pulak baca luahan hati org genting ni. kekeke