Translate

Monday, January 04, 2010

[ lambat ]

saya drive dah abeh laju dah. tetiba tengok depan ada roadblock. baru saya teringat, road tax saya dah mati. saya cepat² belok kiri. signal pun tak sempat bagi. yela. nanti kena saman mcm mana saya nk bayar. gaji dah la tak de lagi. takkan saya nak guna kuasa air mata wanita? heh..silap hari bulan pakcik polis tu suruh jadi bini no. 3 dia. macam mana? hilang la feel nak jadi mak datin saya.

lepas saya belok, rupa-rupanya saya dah masuk ke kebun pisang ntah sapa-sapa punya. lagi malang minyak kereta habis. lansung kereta saya tak nak bergerak walaupun seinci. saya tengok ada papan tanda. stesyen minyak cap kulit kerang 5KM. pergi balik 10KM. boleh barai kepala lutut kalau berjalan tu. jadi saya terpaksa cari public transport untuk datang keje. sebab tu saya lambat pagi ni



aku dah ready nk bagi alasan ni dah tadi kat boss. masuk keje agak lambat. mana tak lambat. 10 kali alarm bunyi, 10 kali jugak aku offkan menatang tu.

tapi aku rasa...dan-dan tu jugak boss aku bagi pelempang. rumah sebelah opis...g keje pun jalan kaki...roadblock celah mana??

nasib baik la dia tak de tadi. jadi aku simpan jek la dulu alasan bernas aku tu. kot2 besok aku lambat lagi ke.

XD

26 pengkomeng:

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips

hahahahha...aku baru igt nak pakai alasan ko tu in case aku lambat masuk keje.tp baru teringat yg rumah aku pun sebelah opis jugak..hihi


aku pun same mcm ko..alarm bunyi je.snooze.10 kali bunyi, 10 kali snooze..

macha_sezs said... Best Blogger Tips

saya kasi 5 bintang untuk alasan anda!

haha~

Koyuki said... Best Blogger Tips

alasan tak bleh blah
nak jadi bini polis tak tahan tu
haha

Farid Fernandez said... Best Blogger Tips

nak dgr alasan gila lagi??

nie ha...


tolong orang tolak lari 3tan...

minyak diesel dia habis... kesian plak tgk drebar 2...

isshhh22...


hahahaha

Wanie-san said... Best Blogger Tips

hahahaha ingat betul!
ceh tipu rupenye!!!!
alasan yg bleh bos kasi pelempang!huhu

enassempoi said... Best Blogger Tips

aku pun xbleh guna alasan tu... setakat umah atas opis... mau bos ketuk pintu kalau aku lambat masuk opis.. hehhe

Rozita said... Best Blogger Tips

tu alasan cari penyakit namanya. mengaku saje lah.."sy malas bangun"

tasekM said... Best Blogger Tips

tidor lambat le tu mlm td. tu yg liat nk bagun tu... ko belah malam buat part time urut body-2-body ke yang...? tgh hot dengor kabornya.

hehehehe...

:P



.

Lifesaver said... Best Blogger Tips

boleh guna pakai utk aku tu...tq!hahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said... Best Blogger Tips

alasan yg bleh di guna pakai...
umah dengan opis 30km..

hahahhah

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

ko kawen je la dgn bos tu.....garenti takde "trapit" tahan ko...

wakakakakakka

k.e.r.i. said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
k.e.r.i. said... Best Blogger Tips

kan aku dah kata ko ni penipu.

H.A.N.I.E said... Best Blogger Tips

mimie:
ade buruk jgk kan..kl umah dkat dgn opis ni. xleh nk memonteng misalnya..hahahaha :P




macha:
sila lukih bintang beso sikit ye...

kuikuikui~



koyuki:
tp kalo OCPD yg minang..aku jd auto yes..hahahaha!! :P



farid:
kalo tolak lori nmpk sgt pembohongnye...hahahaha :P

H.A.N.I.E said... Best Blogger Tips

wanie:
hahahaha!! sila jgn percaya! :P




ena:
ko lagi la na..konsep opis ku rumah ku...x antik lansung..
hahahaha..



kak zita:
bknlg cari penyakit kak. carimaut pun boleh. kena buang keje dan2 tu..hahahaha :P



kak tasek:
hahahahahaaha!! adeh deh..menitik ayor mata bace komen akak....kak.. hani mn ade teman ngurut secara duet ni kak..tp kl dh ade nt..mungkin blh jd la..

hahahahahaah!!



life:
hahahahaha....nih nk kena caj royalti ni :P

jo said... Best Blogger Tips

boley pinjam alasan memandangkan kita berlainan bos?

H.A.N.I.E said... Best Blogger Tips

yanie:
hahaha..blh la try..nt u citer ape yg jd..kene memo ke..kena lempang? hahahaha :P




jaja:
bos aku cine ja...kang dpt anak sume muka mcm Lee Hom..camne? hahahahahahah :P



keri:
hoh..mn ada. xbaik weh nuduh2..dose...kang wa x ampun lu kang...

hahahah~

H.A.N.I.E said... Best Blogger Tips

jo:
pinjam la. lepas 3 hari kasik balik ke wa ye. jgn buat2 lupa plk.

Loyer Lelaki said... Best Blogger Tips

itu menipu diri sendiri namanya..insaflah wahai manusia...

Kejora =) said... Best Blogger Tips

wakakakakakaka..
nak cilok alasan tuh laa..
tp mesti bos aku xcaye sbb kami akan lalui jalan yg sama nak ke opis..isk!

H.A.N.I.E said... Best Blogger Tips

loyer:
mn ada nipu weh. Tuhan marah. nt kena sambar petir.



kejora:
xpe..ko amik lane kiri..bos ko amik lane kanan. kan x sama tu.

Firol said... Best Blogger Tips

hooo kak cho..reka alasan pelik2 ni...ni aku jadi bos tak percaya langsung dah hehehhe

BuLaN iTu aKu said... Best Blogger Tips

ye..ye... o.. je..
bulan baru je nak percaya tadi..
heheheheheh....
baru nak simpati sebab
kete tu mati kat kebun pokok pisang ,,..
hehehe..
rupanya just alasan...
nasib baik bos ta da...

H.A.N.I.E said... Best Blogger Tips

firol:
alaaa...kalo yop jd boss cho...cho buat la alasan lain plk..tak lupe buat muka comel sekali..kihkihkih.. :P



bulan:
dun trai dis at home ye...hehehe :P

GreenJade said... Best Blogger Tips

cehh siuttt jerkk..kak tifah tetifu banggg..auwuuuuu :p

H.A.N.I.E said... Best Blogger Tips

kak tinie:
kehkehkehkeh.... XD