Translate

Sunday, March 21, 2010

[ di jemput maut ]

apa rasa agaknya....ketika tengah sedap-sedap menikmati hidup..tetiba maut menjemput dengan cara paling tragis??

seperti.....jatuh dalam minyak panas misalnya...

cuba bayangkan....

ngeri kan??









.

bongok punya riang-riang... macam tak de tempat lain nak main terjun tiruk. dalam kuali aku jugakkkkk....

rugi minyak masak aku...haihh..


sape yang tak kenal riang-riang tu hape..nah..hamek..aku gugel jek.. tak sanggup pulak aku nak snap gambor yang sangat rangup tu.. :P

52 pengkomeng:

HaWa said... Best Blogger Tips

SalaAm.. Kenapa tak makan je riang2 tu? Alang2 dah kena goreng.. Orang kata rasa dia macam KFC.. Hehehe...

shahrinabd said... Best Blogger Tips

hihi...kisian itu riang2 itewww

ezam said... Best Blogger Tips

sentapppppppp~

Anonymous said... Best Blogger Tips

pehhh best tu kalau riang riang masak butter,,, nie mcam kalu boleh tambah berat badan makan riang riang nie,, sure lepas makan riang bahagia,,, pilih je la bilik mana yg nak di nginap,,warf,,warf,,warf,,

Wanie-san said... Best Blogger Tips

eee...xsuke riang2!!!menyampah!!!!mcm menyampah kat kak hanie!opssss...terjujur la plak..=p

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

dah la busuk...main terjun tiruk pulak tu...hadoi...kenapa letak nama dia riang-riang? kenapa bukan bangang-bangang? atau malang-malang? huh!

paiseh said... Best Blogger Tips

sedap wat ulam tu!!

h a n i e said... Best Blogger Tips

hawa ♥
owh..i vegetarian...hahahaha!



shahrinabd ♥
kesian mmg kesian..tapi sape suh terbang ikut suka ati dia.. :P



ezam ♥
aikk..dh tua² pn tak kenal lagi ke riang² tu hape...

wakakaka!!



pokchik ♥
haipp...tau la ngah berbahagia kat sana kan.. hahahaha~



wanie ♥
cis..cis..dan cis lagik! kurang masin punya budak...

kemari kauuuu.....

hahahahaha :P



shukri ♥
dh itu nama yg register dlm surat beranak dia..mana buleh tukar suke² hati..hehehe..

tp menatang ni mmg annoying kan.. =_="



paiseh ♥
hoh...gile rare selera lu..

lu cicah ngan budu ke..ngan sambal belacan??

ekekeke.. :P

10tonmind said... Best Blogger Tips

uiiihhh...riang2 tuh...apesal ko x ngap je,alang2 dh masuk dlm kuali hikhikhik

tasekM said... Best Blogger Tips

petua org tua2. makan riang2, hidup akan menjadi riang.

ha ha.

:p



.

macha_sezs said... Best Blogger Tips

akak tasek, sila jangan bawka petua sesat untuk gadis bunga matahari i okk..

jahat tau riang riang niii.

:P

h a n i e said... Best Blogger Tips

10tonmind ♥
wa kasik lu ngap dulu..mau?
hahahah~



akak tasik ♥
aje benor labun nye kakkkk...byk lg menatang lain buleh mkn..siput sedut misalnya..

hahahahaha~



macha pakwe sweet ♥
kan....
ni ai sayang u lebih ni..

muahahahaah!!

Liliyuli said... Best Blogger Tips

ko rasa sedap tak riang-riang tu?

h a n i e said... Best Blogger Tips

liliyuli ♥
bila pulak aku mkn riang² ni wehh...

Lifesaver said... Best Blogger Tips

mesti ranggup kan?

h a n i e said... Best Blogger Tips

pn. capa ♥
kalo ikut istilah masakan...org kata kuning keemasan..

hahaahah~

ezam said... Best Blogger Tips

riang2 ade nama lain kan????????



p.s:kem salam kt "pakcik" tu ek..miahahahhhaha

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

tak suka kalau melekat kat baju...busuk!

huh...lepas ni nak suruh jabatan pendaftaran negara registerkan nama lain untuk dia!

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips

ntah2 ko dah makan riang2 yang dah tak baper riang bila dah msuk dalam kuali ko tu kan..

sebab tu takleh nak snap pic..dah selamat masuk perut..

kan
kan ?

Mazru Majid said... Best Blogger Tips

salam,

Kunyah pun sodappp tgh garing2 tu hanie...hehehe

jo said... Best Blogger Tips

haha...riang-riang yang dah tak riang akhirnya..

h a n i e said... Best Blogger Tips

ezam ♥
nama ape pulak...bkn nama standard dia mmg riang² ke..


p/s: sadap yuuuuu...hahahaha!!



shukri ♥
hahaha..suke² ati jek nak tuko nama dia..ilang identiti dia wohh..



mimie ♥
ko gileeeee....?? aku dh setel masak la..br tutup api dapur.. makhluk tu pulak yang terjun tiruk dlm tu..

haihhh...



mazru ♥
org kata belalang kunyit rasa dia mcm ayam..kan?

hahaha~



jo ♥
wa igt nak letak sign tengkorak la kat dapur lenkali..mcm tepi jalan tu..

hahahaha~

Anonymous said... Best Blogger Tips

alasan je sume tu..
i suruh masak..
ini je alasan u..
riang2 terjun dlm kuali la..
riang2 mandi minyak la..
u jgn memain sofea..
nasik i mana??

yg benar,
husband sofea..

kui3..

farwalis said... Best Blogger Tips

kalau kat kampung aku, pontian benda ni panggil gerempong..

bahasa jawa. hehe

Vee Lockheart said... Best Blogger Tips

goreng pun sodap...
nyam nyam nyam... :)

*~ aRaBeLLa ~* said... Best Blogger Tips

sumpah aku tak taw ade makhluk nama riang-riang..kanak-kanak riang aku taw ler..

Anonymous said... Best Blogger Tips

rangup best tu cam potato chip..

h a n i e said... Best Blogger Tips

ilham ♥
jangan nak mengada2 situ...hahaha~



farwalis ♥
ape buruk bebeno namenye...

:P



vee ♥
tu TER-goreng la tu vee...huhuhu



cieyla ♥
cehh..kengkonon bdk bandor la ni.. riang2 pn x knai..melampor benor..

:P



anon ♥
cehhhhh...

Firol said... Best Blogger Tips

apa lagi cho kasi garing lah..pastu masuk mulut

FarhanaLicious said... Best Blogger Tips

dia ingat tu swiming pul kot. haha

KeJoRa said... Best Blogger Tips

binatang ni suka landing dalam lubang hidung..

benci!!

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

nampaknya sudah ada kata sepakat...ayuh! kita tubuhkan kelab 'saya benci riang-riang yang tak meriangkan langsung'!

Anonymous said... Best Blogger Tips

hanie ko terbayang potato chip erk...

masa kecik2 aku, kwn2 dan sedara suka tangkap binatang tu tuk lawan sapa punyer kuar bunyi paling kuat... hahahah

h a n i e said... Best Blogger Tips

firol ♥
aje benor yop..byk lagi mende lain buleh mencekik..idak siorrrr la cho..



farhana ♥
gamaknye dia nk test mandi minyak tu..



kejora ♥
beso ni wehh..camne nak masuk dalam lubang idung....?



shukri ♥
tak baik benci²..nanti sayang...

eh??

:P



anon ♥
hahahaah!! gile kamu ni...bising ok..bingit..tapi kalo riang² rimba lagi huduh rupe dia kan..mcm kulit kayu..

citahrudin said... Best Blogger Tips

perghh..intro buleh masuk iklan al-kuliyyah tu

h a n i e said... Best Blogger Tips

citah ♥
hahahah!! islamik sgt kan..

:P

acap said... Best Blogger Tips

alang2 dah rangup,makan la weh!
sedap!

h a n i e said... Best Blogger Tips

acap ♥
ko makan dulu...

k.e.r.i. said... Best Blogger Tips

aku rasa macam ko dah buang link aku.
herm.

h a n i e said... Best Blogger Tips

keri ♥
wakakakaka!! x perasan dowh..
dah..aku dah add balik dah..

merajuk la tu..sekeh mau..?

Anonymous said... Best Blogger Tips

sofea!!
u pegi mana malam td??

h a n i e said... Best Blogger Tips

ilham dear ♥
i g dating ngan skendel lain..opsss :P

Anonymous said... Best Blogger Tips

mauahaha apa boleh buat time aku kanak2 semua tu jadi mainan kwn2 sepermainan

aku anak kampung dah terbiasa dengar bunyi2 binatang2 hutan ni...

h a n i e said... Best Blogger Tips

anon ♥
hahaah! aku pn bdk kg jgk weh...tp cukup tak tahan kalau bunyi menatang ni..

bingittt~

Anonymous said... Best Blogger Tips

muahaha.. yelah mmg bingit pn...

sebenarnya ada cara xnk kasi binatang tu berbunyi tapi aku pn dah lupa caranya kahkahkahkah

riang-riang gumbira

h a n i e said... Best Blogger Tips

anon:
xmau bg bingit..tenyeh jek la smp mati..

hahahaha~

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

haha...

takpe, nanti kita tukar balik...

hanis said... Best Blogger Tips

hanie, nama dia beringin.. ambil dari nama pohon beringin kut.. Hehehe...

h a n i e said... Best Blogger Tips

shukri:
hahahha...ko mmg kan..mmg x buleh keje kat JPN ni..habeh nama org ko tuko nt..

XD

~0~ said... Best Blogger Tips

reriang goreng...sodap tue...


ade celup tepung x??wakakak

h a n i e said... Best Blogger Tips

hanis ♥
ye ke yang..beringin ek...xpernah ler tau plk..tau riang2 jek..hehehe



~0~ ♥
jage ko...nt aku goreng..suh ko makan ko x makan..ko siap!

:P

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

nama yg tidak menepati citarasa akan direject tanpa belas kasihan. hahaha!