Translate

Friday, March 19, 2010

[ rumah ]

aku suka tengok rumah yang patern ala-ala inggeris zaman kolonial dulu. lawa. feeling² retro macam tu kan. kena pulak kalau ade taman kat luar..pehh..cantik..itu mata aku la..mata korang aku tak tau la cemana.

kebetulan..rumah kawan aku pesen macam tu. tapi dia punya.. pesen quarters. rumah bersambung-sambung. aritu cuti..jadi aku rasa macam nak g rumah dia..sebabkan aku sampai pun dah agak lewat...sampai depan pintu je...ape lagi kan...

"Assalamualaikum!!"

senyap. aik..tak de orang ke? tak pe..sekali lagi..

"Assalamualaikum!!!" kali ni padu sikit. pekak gamaknya kawan aku tu... senyap jugak. heyy..g mana pulak. dah kabor dah nak datang. memang nak kena dia ni..

tak pe..tak pe...sekali lagi..

"Assaaaaaa......"

"oi!! oi!!sini laaaaa...."

aku tengok dia jenguk dari pintu. melambai-lambai. dari RUMAH SEBELAH!!

halahhhhh..mana la nak tau. dah rumah patern sama. nasib baik tuan rumah tu tak keluar. kalau tak...jatuh la saham. dia ada anak bujang yang sangat hensem ok.. hik hik hik..~

20 pengkomeng:

Lifesaver said... Best Blogger Tips

nampak aje ye anak bujang org tu..hehehe

Bitter Sweet said... Best Blogger Tips

aduyai, salah rumah :D nasib tak berjawap..dan nasib lah si kawan tu jenguk dari rumnah sebelah..adoi, nk gelak guling2 rasanya ni..

~0~ said... Best Blogger Tips

adoi....boleh plak kau salah umah ye...xtahan kopidem kasi salam tue...

ezam said... Best Blogger Tips

seb bek kan kolo tgh2 bagik salam ade org tepuk bahu dr belakang....



pulangkannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!

Rozita said... Best Blogger Tips

huhhu..umah baru

wa23r said... Best Blogger Tips

nasib baik slah rumah org... kalau pg bkn rmh 'org' mcm na.. x ke demam seminggu.. hehe

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips

aku berkali2 semak link..

aku ingat salah blog..

dh bosan sangat la tu smpai tukar out ..

ko tolong kenen2 anak bujang dia kat aku..

aku single.

macha_sezs said... Best Blogger Tips

ha..mengikut nasihat..dah tak sedih2..gud!

:D

h a n i e said... Best Blogger Tips

pn. capa:
aihh...dh namenye hensem...harus la spot dulu kan..hahahah~



bitter sweet:
kan..kot tetibe ade hanjeng gila ke yg keluar..matila nak lari² ayam kan...

:P



~0~:
aku konpiden tu umah dia..mana nak tau..salah..ai malu tauu...



ezam:
chittt...tp kalo yang muncul tu muka mcm hincek ezam...itu ai lagiiiii takut... hahaha!!

h a n i e said... Best Blogger Tips

kak rozita:
hikhikhik....lawa kan umah baru ai ni..luar seting-garden...dalam condo... :P



wa23r:
wuwuwuwu..jangan di mintakkk..



mimie:
ahk...baru berapa hari tak masuk blog aku..dah buat² tak cam..

mencik...

:P



macha:
ai ceria mcm bunga matahari ni tau..

wakakakaak!

Firol said... Best Blogger Tips

kak cho..buatnya rumah india ke cina hahahhahha

10tonmind said... Best Blogger Tips

hahahha...sengal jgak lu nih kihkihkih...pantang nmpak anak bujang ensem,trus salah umah kuikuikui

Wanie-san said... Best Blogger Tips

hahahaha
*gelak guling2**
mmg gatai la!!!

Kejora said... Best Blogger Tips

kim salam ek kat anak bujang umah sebelah..

wakakakkaka....

Yunus Badawi said... Best Blogger Tips

aku tahu ko sesaja pegi rumah sebelah tu sbb nak skodeng anak bujan yg ensem tu kan hehehe

hisham said... Best Blogger Tips

salam hanie..lawa layout...suci je hati i ...hehe...

fndrocka said... Best Blogger Tips

kalau dah kantoi silap.just cakap je " akak kenal tak bla bla bla"...takde nak malu2 aihhh...

h a n i e said... Best Blogger Tips

firol:
atenye yop..dh rumah sepesen jek..mn la cho x kompius.. hehehehe :P



10tonmind:
wa tak sengaja ok..jodoh kot..wakakaka!!

sesedap lu jek kabo wa sengal kan.. :P



wanie:
amboiiiiii.... :P



kejora:
ehem..kem salam je..buah anggor ke..xde? kuikuikui



yb:
jgn le kabo kat sini YB...nt deme tau la rahsia.. hahaha~



hisham:
hehehe..tq! :)



fndrocka:
ish..kl kantoi...xdan nk buat dialog dah aihh...maluuuu...rasa nk tanam kepala dlm pasu.. XD

Im Single said... Best Blogger Tips

wah, lu lagi kejam. goreng serangga.

h a n i e said... Best Blogger Tips

samel:
haaa..ni lg sorang...komen kat atas nun.....

yang ni utk entry "rumah"

hahhahahahah~