Translate

Wednesday, July 14, 2010

[ 1st time masuk contest..hantam sajalah labu.. ]

pakcik fndrocka punya contest. layannnnn....

“oh bulan…enggan melayan diriku lagi…”

Cilakak! Time-time darurat gini sempat pulak nak nyanyi-nyanyi. Mira celup jari dalam cawan kemudian tenyeh dekat mata. Mandi P. Ramlee orang kata. Apa gila nak bersiram bagai. Mana sempat. Nak belek bulu hidung lagi. Ingat senang ke jadi pompuan.

Mira kunyah ceklat Halls laju-laju. Krup..krup..krup.. hahhhhh!! Dia hembus nafas..hah..pass…bau macam lepas makan ubat gigi satu tiub. Dia tengok Hanis masih syok tido. Siap senyum-senyum lagi. Ada jugak rasa nak bagi terajang kat buah pinggang belah kiri. Biar dia tak dapat buang hajat kecik seminggu!!

“oi..bangun lah!! Hari ni exam woiii!!!”

Mira gegar katil Hanis. Hanis buat dek. Dia tarik selimut. Syok pulak pekena tido time-time hujan cenggini. Mimpi pulak main aci sembunyi balik pokok pisang dengan Fndrocka. Perghh…asyik!

Mira rasa hati dah macam air panas. Menggelegak. Kalau ada sound effect..mesti dah bunyi blup..blup..blup.. Aku bakar jugak pompuan ni karang!!

“tolong…tolong…apiiii!!! Apiiii!!! Helppppppp!!!!” Mira jerit sekuat hati dekat tepi telinga Hanis.

“harini ahad lah gila!! Exam ape bendanya.. itu menda 30 tahun lepas lah!! Tu lah..aku suruh jangan mengimbau kenangan silam..tak mau dengar. Kan kita kat rumah orang-orang tua ni…!! Warga emas terbuang kita ni Mira oiiiii” marah Hanis. abis saja dialog, Hanis terus tarik selimut balik. Sambung tido.

Slow-slow Mira mengesot ke tepi dinding. Main lukis-lukis di lantai dengan jari sambil air mata mula bergenang.
.
.
.
.
.

hah...amecam? ade chance usop aslam ambik keje dengan dia tak? =P

p/s: ditaip dengan latar belakang lagu Yuna. sebab tu keluar lagu oh bulan. haha..

19 pengkomeng:

Boy said... Best Blogger Tips

nak direct citer nnt boy sedia jd pelakon utama.. hahhaa

ezam said... Best Blogger Tips

alah...ntah2 ade connection dgn penganjur contest..sah2 menang tempat pertama...


hiks~

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips

"Mimpi pulak main aci sembunyi balik pokok pisang dengan Fndrocka. Perghh…asyik!"

ayat ngampu nie.. kipas tak hinggat..

kalau tak menang saje laa..

h a n i e said... Best Blogger Tips

boy:
tp kena jd gegerl lah...watak dia pompuan jek..hahahaha




ezam (kahkahakha tertaip nama ecah pulakkk..seb baik buleh delete):
cilakak!!

hahahahaha...ai tak macam seseorang ittewww....




ardzmarn:
tu nama dia strategi bai..strategi..

hahahaha..

sI tEDI said... Best Blogger Tips

good luck :))

sebelas said... Best Blogger Tips

ekeke...usop sontorian kot akan ambik kerja..hehehehe






http://nomborsebelas.blogspot.com/

*~ aRaBeLLa ~* said... Best Blogger Tips

hahaha ade chance nak menang nih..

tasekM said... Best Blogger Tips

tak jadik la masuk... mesti hani yg menang. dia lawa. eh?

he he.



.

gadis comel said... Best Blogger Tips

hadiah kita share ye?





hehe.

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

halahai nama Mira ngan Hanis tu. sapa la punye nenek ni gaknya!

eehh, aku tak berani nak join la kontes ni..mst ko goyah nnt! so, aku bg can ko menang....

xD

sepet said... Best Blogger Tips

nama nenek tu kemahen vogeh the vasss!! ..

buleh la menang kot nih.klu name nenek penganjor same ngn watak itu.

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

haiya...hahaha...sengal je =D

fndrocka said... Best Blogger Tips

hanie..agak2 kau kalau aku batalkan penyertaan kau.dorang tu nak join tak..kui3

frwls said... Best Blogger Tips

err.. fndrocka. sila berikan buku sembang kencang kepada aku walau aku kalah

fndrocka said... Best Blogger Tips

eh...kau kasi aku rm50..aku kasi kau menang dgn buku tu..nak?kehkehkeh

h a n i e said... Best Blogger Tips

tedi:
tenkiuuuuu!! =)




sebelas:
usop sontorian tu legend wohh.. haha




cieyla:
maceh..maceh..tapi orang lain punya n3 lg best weh..hehehe.. :P




kak tasek:
tak ada kena mengenalah kak!! hahahaha..psst..yu lg lawa kak.. btul.. :P




gc:
hoh...kem salammmmmmmm.... hahahaha

h a n i e said... Best Blogger Tips

jaja:
ceh...dan2 lah kan..p la masuk weh.. kasik meriah.. hahahaha




sepet:
hahahaha....dh tuan punya contest bg nama tu. aku malas nk buat diaorg jd makwe sweet. aku buat deme jd nenek sudah lah.. :P




shuk:
sengal mcm tuan punya contest..kn..kn..

hahahaha!!




fndrocka:
buleh..tp bg sesiap lah grand prize tu kat wa..amecam? :P

h a n i e said... Best Blogger Tips

chaki:
mn aciiiiiiiiii!!!




fndrocka:
hah!! buat komplot..!

:P

Fendi Rocka said... Best Blogger Tips

terbaik