Translate

Saturday, October 02, 2010

[ tuai padi antara masak ]

esok aku ada kelas. apa punya nasib sem ni aku dapat subjek lain dari coursemate. nasib satu subjek je yang lain. kelas yang pertama. masalahnya surat beranak kereta mati.

pilihan aku,

i) ponteng tiga-tiga kelas, atau

ii) ponteng kelas pertama dan tumpang member untuk pergi kelas kedua dan ketiga.

aku pilih nombor dua. jadi bila aku bagitau dia, jawapan dia pada aku..

alaa tak pe...kalau awak nak pergi kelas tu..kita boleh jek pergi awal.

kau gila? 2 jam tu nak tunggu. kelas aku mula 12.30. next kelas kan 2.30.

takpe. kita tunggu la ko.

tak payah. kita gi jek kelas pukul 2.30 tu. aku skip jek kelas aku tu. lagipun aku tak ready. aku tak suka masuk kelas yang aku tak prepare.

laaa takpe. kita hantar ko je dulu. lepas tu kita tunggu la. 2 jam je pun. kita ikhlas ni.

ahk gila. sungguh aku rasa terharu. bertuah pun ada. sebab ada kawan sebaik ini. tapi..semenjak dua ni..aku sedar..ada kawan-kawan lain yang aku rasa aku dah abaikan. betulkan?

bila diaorang ajak keluar, aku akan mengelak dan aku akan cakap aku bz. ye..sungguh aku bz. sebab kerja aku sampai sabtu. cuma ada 1 hari jek untuk aku rest. hari ahad. kalau cuti sabtu pun,sebab ada kelas. hari ahad lah masa untuk aku rest. siapkan kerja sekolah. buat revision.

hidup memang tunggang langgang. tapi ni pengorbanan yang aku kena buat untuk dapat hasil yang super lumayan kendian hari.. kan. ok. aku memang pentingkan diri sendiri. bangfes bangsat betul perangai.

ada kawan yang dulu aku rapat gila dengan dia. tapi sekarang ni aku rasa aku dah tak tau apa latest news pasal dia. dia nak bertunang pun aku tak tau berapa hari bulan. sms? dah tak ada dah sekarang. kalau dulu..buleh kata tiap-tiap hari.

dan..aku pun macam tak reti-reti nak sms dia kan? dua kali bangfes.


dekat fesbuk..mungkin..akan nampak aku hanya dengan certain friends. dan mungkin kawan-kawan yang lain akan rasa aku mendonno kan diaorg. ok. aku salah. aku jenis orang yang "lantaklah. peduli apa aku"

sebab aku rasa..macam mana pun diaorang tetap kawan aku. so..ape de hal. cuma yang aku tak sedar.. bila persahabatan yang semakin jauh tu aku buat bolayan, hingga akhirnya tak mustahil kalau hilang. yang rugi..mestilah aku.

jadi aku rasa sebelum aku jadi makhluk Tuhan yang paling rugi sebab hilang kawan-kawan..aku rasa aku kena buat sesuatu. sebab..aku sayang kawan-kawan aku. ni antara harta aku yang paling bernilai.

bukan sebab ada kawan baru aku jauhkan diri dari korang. atau i'm too proud with my life now.. [memang pesen fakerudin pun kan]... but it just..entah..aku pun tak tau. tapi aku rindu korang. serius!

miss the moment A LOT!!

22 pengkomeng:

mirachantek said... Best Blogger Tips

woi renang berirama ke?

Is said... Best Blogger Tips

entri ni diinspirasikan lps tgk filem nordin ahmad ker? hehehe..

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips

ermmmm...apesal same je kes kite ni.aku pun mendapati aku slalu mengignore orang2 semenjak 2 menjak..

ishhh...tak boleh jadi..kena perbaiki balik..lu pun!

h a n i e said... Best Blogger Tips

mira:
hahahaha! ciss..bkn. ni rasanya lawan selam sapa paling lama. :P



is:
hahahaha..ntah. man taip jek tajuk. old skool kan? :P



mimilk:
kita insan yang lemah..kuikuikui..
takpe..masih ada peluang lagi nak betulkan keadaan..kan..kan..

Wanie-san said... Best Blogger Tips

tau pun!
kak hanie selalu ignore kan wani!
layan kak mie je!
wanie sedar diri sapa wani..sob sob sob T__T

jedi said... Best Blogger Tips

Bila smapai masa haluan akan berbeza....erkkkk

zulfadzly said... Best Blogger Tips

betul tu munah..utk yg ada 2 komitmen mcm kite ni mmg payah nak puaskan hati dan napsu semua org..bukan nak ngelak atau menyombong diri..tp kite ada misi..ada masa kite tak kesah nak horey2..tp bile esemen sama naik dgn urusan kantor, kite terpaksa tolak secara sweet mweet dan berhemah ..susah jugak nak jaga hati org ni kan? tu belum kawen & beranak pinak lagi..haissshh!!

azmi azman azlan said... Best Blogger Tips

kawan yg baek akan selalu memahami kondisi kawan2nya yg laen....

yu paham ai.ai paham yu.

yu ade kemra ai posing.ai ade kamera ai soh yu amik gambar ai posing

miuahahahahahaha

bukan sbb akak yu nampak kita berkawan so yu takot nk berkawan dgn ai....terus yu nk ignore ai..

sentapppppppp!!!!!!!

ai tau ai jahat....

sob.sob.sob

Ju Asu Ra said... Best Blogger Tips

rindu kak cho gak!! isk! isk!

tasekM said... Best Blogger Tips

ai jugak yg yu tak pedulikkan...

ai merajuk.
pulangkan ai ke rumah mak ai!



.

alien said... Best Blogger Tips

gerimis di lautan
mendayung sampai ke kuala~

GaDis CoMeL said... Best Blogger Tips

kak cho,

boleh selamatkan lagi frenship tu, tak macam aku. huhu.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips

gua pun termasuk dalam kategori kene ignore jugak ke..

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

gua nak tanya 1 jerk!!

tu..tu..yg berminat sgt nk tumpangkan lu tu pempuan ke lanang?

klu lanang....jln terus arrrr!! tipon dia setiap minit sampai ada perasaan 'chenta'!!..

huhuhu

ierma said... Best Blogger Tips

miss u so much hanie!
serius......!

h a n i e said... Best Blogger Tips

wanie:
hah...kalo taknak akak ignore..cepatttt..ciom kaki.. hahahaha!! :P




jedi:
tapi haluan ni terlalu berbeza T_T




manap:
aje benor manap oiii...nih baru terbahagi dua..kalo dah ade laki, anak nanti..jenuh laa nak buat time management..aihhh..




pakmunawer:
dets wai lah ai lerp yuuuu.. hahahahaha..

psstt..kakak ai sportim..keh3..




koq:
rindu ka? sila belanja pizza.. hahahaha!!

h a n i e said... Best Blogger Tips

kak tasek:
moh kak..ai hantar yu balik rumah org tua2 moh..eh?


ahhahaha




alien:
terlebih dayung dah sampai pulau sulawesi..camno?




gc:
ai terai mai beh... huhuhu



ardzmarn:
ngape? lu rasa kurang kasih sayang ke? hahahahah




jaja:
pompuan lah! kalo lanang, aku dah ngorat awai2 lagi dah..hahahahahah

h a n i e said... Best Blogger Tips

ierma:
yo laaa..ko kan dah tak perlukan aku as fren....kecit ati ayam aku tau..

sob.sob


mode: terasing - sudirman

enassempoi said... Best Blogger Tips

gambar itu... gambar kenangan.. yer.. kenangan sgt2...

komitmen menjadikan kita jauh.. bukan sbb kita sudah tidak seperti dulu.. betul bukan... Dalam hidup ni kan mesti akan ada 'kos lepas' yang perlu kita lepaskan...

time is change.. but the important is friendship will never changed during the changing of time.. V^.^

tasekM said... Best Blogger Tips

hani, cat lain la rumah ni. tak lawa.

wah!!

jujur siot ai...

hahaha...



.

tasekM said... Best Blogger Tips

mengadaaaaaa hani moderate komen.



.

h a n i e said... Best Blogger Tips

ena:
kannnn..eh..jom p trip. dah lama tak pi trip kan..hahaha