Translate

Tuesday, November 02, 2010

[ kalau level sabar tu sikit, tak payah la cuba ye ]


mainan baru - Holga 135 DIY Camera Kit Set

setakat

shutter salah pasang
skru hilang
spring melompat
film sprocket salah pasang
3 kali kena bukak-pasang balik camera sebab film advance lever stuck..
dan juga masalah-masalah yang lainnnn

kalau tak cukup sabar
dah memang kena hayun masuk tong sampah!!

=_="

nasib baiklah..akhirnya

BERJAYA!!!!!



bangga betul dengan diri sendiri..keh keh keh

30 pengkomeng:

❀aRaBeLLa❀ said... Best Blogger Tips

uihh ade gak pesen kamera DIY lak ek..

julietchun said... Best Blogger Tips

buleh tangkap gambar ke tu?

tasekM said... Best Blogger Tips

kalau aku tu... org bg pree pun aku pulang balik.



.

h a n i e said... Best Blogger Tips

cieyla:
adaaaa...ni baru satu..ada lagi satu..hehehehe :P




juliet:
bulehhh..insert film 35mm jek..dah buleh snap2..hehehe




kak tasek:
alaaaa..akak tu malas..kabor aje le..hahahah

♥ Juliana Violet ♥ said... Best Blogger Tips

congrats dear...
hee hee

kucingorengemok said... Best Blogger Tips

zaman sekarang kamera memang kena pasang sendiri eh? lukis je la gambar, lagi senang, hehehe :)

iamnerves said... Best Blogger Tips

wow...Tahniah!!!!
*clapclapclap
(tepukan gemuruh)

zulfadzly said... Best Blogger Tips

weh popia, kot lapang2 tu buzz aku bleh?? ada benda nak berkabor..kamu udah ler x beraksi malam2..payah benor nak nampak muke..

sepet said... Best Blogger Tips

errkkk !! ad jgk gaye gini ek??
nati klu aku beli, mintak tolong hang pasang kan la ... buleh??


:D

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

(merujuk pada n3 sblm nih)

ooo..ini la madu baru tu ye? SI HITAM LEGAM!

Linglung said... Best Blogger Tips

dan...tangkap gambar, xkuar apa..ye dak? haha

h a n i e said... Best Blogger Tips

vee:
heheheh..maceh..




kog:
lepas tu lukih orang, jd org lidi..ye dok..kepala beso..badan sebaris..hahaha




iamnerves:
gigil nih taip komen..nervessss..




manap:
bebola ikan jgn lupa pulak..kang aku cakor ko kang manap..




sepet:
suruh saja tak jalan lah. paling koman upah briyani ayam..ade bran??




jaja:
kecik ati dia weh...nt aku lumur fair n lovely 1 gelen..kuikuikui




linglung:
haaa tu la lu..eksen takmau masuk blog wa...sila tekan older post ye.. :P

mirachantek said... Best Blogger Tips

kira kau ni jiwa lomo sejati jugak eh

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... Best Blogger Tips

nak sebijik...utk hadiah besday bulan dobelas nih yer..

hehehhehe

alien said... Best Blogger Tips

macam figura aksi je~

Nerzhul said... Best Blogger Tips

berfungsi ke tak berfungsi tu?

fndrocka said... Best Blogger Tips

Iphone yg pasang caamni ada tak..laptop ke..

h a n i e said... Best Blogger Tips

mira:
seronok pasang2 ni..mcm pasang figura Gundam dia punya feel..heheh



yanie:
sila mintak pd cik abang ye..kuikuikui




alien:
lebih kurang..sebab semua plastik! kl ada pun..spring dia saja lah bukan plastik.. :P




nerzhul:
nak try la ni..tapi mcm ok heheh




fnd:
rasa belum ada...jom lah buat dua. sorang satu..mau?

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips

wahhhhh....dah beli baruuuu...jainuddin tu ari tu lu cakap nak tolak kt wa kan?

MELAH said... Best Blogger Tips

kamera peseng apa tu kak cho?

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

wah...cayalah. tapi apasal bentuknya macam vivitar ultra compact saya? =_="

cik hanie, saya telah menduakan lomografi dgn memiliki SLR Nikon F60. sob sob sob.

Arief Arf said... Best Blogger Tips

holga??
waaa stylo gile..
kena pasang sendiri ke?
filem die bape eh?

Liquid said... Best Blogger Tips

nasib baik dh siap pasang jadi camera jugak, kalo jadi moto... cmne...? hehehehe

jalan2 cni lalalla~

h a n i e said... Best Blogger Tips

mimilk:
eh...ape ko taip tu milk..tak buleh bace lah.. kuikuikui




melah:
same spesis dengan jainudin jugak..cume rupe dia lain sikit..hehehe




shuk:
apaaaaaa??? mana dapattttt? waaaa..jeles gile kot...tengah cari F55..

hahahaha~




arief:
ye sayang..pasang sendiri..so ada personal touch di situuu..hahaha

film bape ape? ni guna 35mm..film yg biasa tu la..range harga dari 10-22 hengget 1 roll :P




liquid:
hoh..kalo gitu..pakcik menang motorrr...ye dok? kuikuikui

sepet said... Best Blogger Tips

briyani rusa xmo ker? takat briyani ayam tu .. celah gusi jer hani uiii .


:p

h a n i e said... Best Blogger Tips

sepet:
ko kasik lepas briyani ayam ni dulu...rusa ke..kanggaru ke.cerita kendian...hahahaha

Darab Dua said... Best Blogger Tips

kalu pesen ni gua dh lama campak periuk buat gulai masak lemak! kah kah kah!

h a n i e said... Best Blogger Tips

dd:
pesen tak sabor lansung aok ni...hahahaha!!

Is said... Best Blogger Tips

wei, mane beli holga ni?

h a n i e said... Best Blogger Tips

is:
hohoho..
kat sini haa.. http://bobosdock.blogspot.com/

ade dua model DIY..1 lagi Recesky..klon BFF..

tp kalo nak beli camera lain..beli dekat clickshop..lebih murah.