Translate

Monday, July 11, 2011

Jon Cracker 0003: WonderJon

Kilat sabung menyabung dengan berserta dentuman guruh malam ini. Angin usah dicerita kencangnya. Seorang lelaki bernama Jon Cracker sedang menyedut nikotin dengan rakus. Berlumba-lumba asap beracun masuk menerobos ke rengkung sampai ke paru-paru dan keluar semula melalui lubang hidung. Macam naga. Tak, Jon Cracker bukan perokok tegar tapi dia nak halau nyamuk saja. Ubat nyamuk cap gajah dah habis.

Telefon bimbit Jon Cracker tergolek sepi. Jangan kata pesanan ringkas, panggilan rindu (baca:misscall) pun tak ada. Cicak-cicak rumah kemain lagi mengejek. “Henpon canggih-canggih, tapi takde makwe nak ber sms..tak guna juga baiii”. Luluh sungguh hati Jon Cracker mendengar ejekan itu. Segera dia mencari getah..dan pap! seekor cicak terkapar atas lantai. Jon Cracker puas.......[bersambung disini]

hah..nak bace cerita penuh..pandai2 la kome ketik link kat atas nun..kehkehkeh
projek baru Soltura. Solturinda: 1001 Jon Cracker



p/s: spirit menghapdet ke laut. o.0"

6 pengkomeng:

tasekM said... Best Blogger Tips

sedap cerita.
aku suka la.


.

gadisBunga said... Best Blogger Tips

ayo. nanti aku bukak soltura~

Faaein Talip Roy said... Best Blogger Tips

aiseh.. nant ada masa free wa klik itu link.. hehehe..

hanie said... Best Blogger Tips

@tasekM

hahaha idea tak berapa nak mari sgt kak..

hanie said... Best Blogger Tips

@gadisBunga

hahaha tu entry dh naik. hebatt.. ade saka rupanya Jon Cracker ni.. hahaha

hanie said... Best Blogger Tips

@Faaein Talip Roy

bereh..bereh..