Translate

Wednesday, December 28, 2011

[ soalnya hati ]

kadang² kita sibuk nak orang jaga hati kita..padahal kita selalu² lupa hati orang lain. ada jaga ke? takde kan..meriahnyeuollsss.. gitu la yang namanya manusia.. - status facebook,27/12/2011

mulut manusia ni ibarat kereta tak de break. tak..bukan kereta. treller lebih muatan yang paling tepat. sebabnya..sekali dia buat hal..kesan dia sama buruk macam kena tsunami. yang lebih buruk..tak boleh nak di perbaiki lagi. sebab tu tak sesia ada pepatah "terlajak perahu boleh di undur"..kalau terlajak kata..sila terjun KBMall.

kadang-kadang kita tak perasan..percakapan ataupun perbuatan kita melukakan hati orang lain..ye lah.. rasa macam dah kenal hati budi..dah faham perangai..tapi kita lupa..kita semua ni manusia biasa.. tak lepas dari khilaf. ruang untuk buat silap sentiasa ada. kita bukan sempurna.sempurna tu hanya Dia.

tak berapa hari lagi, 2011 akan berakhir. dah masuk tahun 2012. semua yang berlaku dalam tahun ni akan jadi kenangan. tak kisah la manis ke, payau ke, masin ke, kelat ke..

jadi,

pada pembaca blog nih..aku mohon kemaafan dari hujung bulu mata sampai lah hujung kuku kaki....kalau ada tulisan aku yang menyinggung hati dan perasaan korang. tahun 2012, kita sama-sama cat awan blog dengan kaler pelangi. ok? hutang belanje cendol, yang tu belakang kira.

selamat tahun baru. =)

8 pengkomeng:

tasekM said... Best Blogger Tips

selamat tahun baru beb...

aku tak ada perasaan je nk masuk tahun baru ni.
keroje banyak.

heh.


.

Asrul "iLham" Sany said... Best Blogger Tips

berbuat baik sesama manusia, udah le.

biar bitch asal ati baik hahaha

;-)p

fatt said... Best Blogger Tips

kannnn...pastu pesen menyalak belakang pungpang2 tapi kalu ajak berdepan kendur habis sume yg tegang. eh!

klu bwk berbincang bkn tak bleh, ape je hal takleh solve? mati je takbley.

ye dok!

selamat tahun baru jgk dari aku. sep sep tom tom.

gadisBunga said... Best Blogger Tips

nampak gayanya tahun depan le baru ko update blog balik ek?

selamat tahun baru babe!

-cD- said... Best Blogger Tips

ermm penghujung tahun 2011 nie cam2 cerita muncul... kiranya episod last yg x best sangat kan...

Lifesaver Hamzah said... Best Blogger Tips

aku maafkan....hehehe

Coffee Girl said... Best Blogger Tips

payau tu rasa apa yer?

Neway, Happy new Year 2012 Hani! moga tahun depan lagi meriahhhhhhh!

k.e.r.i. said... Best Blogger Tips

nasib baik gua tak sempat gi ucap Selamat Tahun Baru depan muka. haha!