Translate

Thursday, April 29, 2010

[ good afternoon teacher! ]

.

ade sekali dulu..member aku suruh cover tempat dia. jadi cikgu tuisyen. kelas bahasa inggeris.sebab dia ada hal. katanyalah.

jadi cikgu?? memang sumpah la aku tak mau. mana aku reti nak mengajor orang! ade jugak yang berbuih kena lempang karang...tapi sebab dia dah merayu meraban suh tolong jugak²..aku iye kan aje lah..alaaa..ape de hal...ngajor budak² darjah 5.. bahasa inggeris je pun. bukan matematik tambahan ke..fizik ke.. pujuk hati sendiri ni.

petang tu..dengan perasaan campur². reben teben...aku masuk kelas..tengok muka sorang²..sangap jekk.. maklum..kelas petang..jadi..lepas sesi kenal2..aku start tulih soklan kat whiteboard..suh sorang² datang depan jawap. main game lukis dan teka pun aku rembat sekali. fun learning la konon². padahal haram aku tak tau nak mengajor macam mana.

lepas 2 hari..jumpe member aku tadi..dia kabo..

"budak² tu tanya..cikgu aritu takmau ngajar lagi ke. diaorg ckp seronok"

pengsan!

tu lah 1st n last aku jd "cikgu".. :P



p/s: selamat hari pekerja. =)

*hapdet:
blog wa dh ade butang "like". lagi best kot dari nak kena menjawap soklan tu.. heheheeh ;P

32 pengkomeng:

macha_sezs said... Best Blogger Tips

1st!

hi ticerr~

Tijah said... Best Blogger Tips

wakakakaka.

slamat hari guruuuu.

Ann said... Best Blogger Tips

nmpknyer de bakat jd ckgu tuh..hehe

farwalis said... Best Blogger Tips

boleh baaa kalau kau!

Wanie-san said... Best Blogger Tips

hahahaha
mesti budak2 2 jadi sewel kalau kak hanie ajar diorg lame2....:p

Shukri Mohd Ali said... Best Blogger Tips

budak2 sekarang : cikgu, cikgu, cikgu...mintak fesbuk cikgu boleh tak?

harharhar... =D

ezam said... Best Blogger Tips

org gedik2 ni kolo ngajor mmg budak2 suke..lelagi yang bootylicious....hahahahaha...

tapi kolo yg jenis pendiam mcm balak idop yg tau2 soh budak2 bediri baca buku teks mmg lah budak2 tak layan!!!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... Best Blogger Tips

memang sonok kalau dapat cikgu gebu

hehheheheh

Anonymous said... Best Blogger Tips

muahaha... cikgu tak kena gurat dgn anak murid ke..

selamat hari pekerja tuk cik hanie

aku ^OCEAN^

Nerzhul said... Best Blogger Tips

guuud moning ticerrr....

tasekM said... Best Blogger Tips

kelas yg fun la br best. kelas yg bosan mmg buat aku rasa nk pukul je cekgu yg ngajor tu. ha ha.


.

jedi said... Best Blogger Tips

ko mmg cikgu terbaik la....hahahahh

h a n i e said... Best Blogger Tips

macha:
yeay! nah doposen..




kak tijah:
nak antor cem tuition ngan hanie x? hahahaha..




ann:
hahaha..tak de kot... :P




farwalis:
tak boleh baa aku ngajar..aku ngajar yg bukan² nanti..

hehehe..



wanie:
kannn..sb tu la akak tak jd cikgu.. supaya tak ramai generasi sewel mcm wanie kat malaysia ni.. hahahaha!!




syukri:
kannnn...yg tu diaorg mmg terer. tak yah di ajor.

h a n i e said... Best Blogger Tips

yanie:
cikgu slim pun seronok jugak...




ocean:
kl dpt ngurat abg student tu pun..ok jgk..hahahahaha..

slmt hari pekerja utk ko jgk..




nerzhul:
morninggg...please recite the prayers first before we start the class...

:P



kak tasek:
kan kak..pastu heboh kata anak murid tak leh nak di ajor lah..lampi lah...padahal..sendiri salah tak nmpk..

opsss... :P




jedi:
ish...tak jadi cikgu pun..aku mmg terbaik ape..hahahaha!! :P

nk amik tusyen ngan aku x? hahaha..

Rozita said... Best Blogger Tips

1st time and last time ke?

h a n i e said... Best Blogger Tips

kak rozita:
a'ah kak..1st n last..xde bakat lah nk jadi cikgu..hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

cantek gak tu hanie.. cikgu kakak ipar ku muahahaha

aku ^OCEAN^

mirachantek said... Best Blogger Tips

seronot weh jadi cekgu ngajar budak2. ada pengalaman lebih. aku kadang2 rindu jugak jadi tutor kat tuition centre dulu.

citahrudin said... Best Blogger Tips

ko jadik cekgu je lh..konpem award cekgu terbest di abad ni ko saje yg dpt..hah?

h a n i e said... Best Blogger Tips

ocean [eh..selambe kodok jek aku panggil ko ocean..belasah la ek]:
mesti la diaorg tak mau..nt manjang kene sebat sb x buat keje sekolah..

hahahaha..




mira:
hehehe...mmg seronok..tp tu lah..bakat xde. keinginan pun tak berapa nk ade. keje tak ikhlas karang susah pulak.. :P




citah:
tak nak lah..kl dh asyik aku jek yg dpt..nt yeop jeles..hahahahaha..

♥ Vee Violet ♥ said... Best Blogger Tips

nak hanie jadi english teacher vee and ajar lukis lukis!!!
(^^.)

h a n i e said... Best Blogger Tips

vee:
hahahaahhaha!! kang yg dpt..ajaran sesat..camne? :P

10tonmind said... Best Blogger Tips

selamat petang cikgu (sebot reramai)...bile cikgu nk wat main teka2...hehehe

h a n i e said... Best Blogger Tips

10tonmind:
selamat petang anak murid...keje sekolah dh siap?? tak siap..cikgu libas dgn pembaris kuning..

hahahaha~

Mimie.Candy Cane said... Best Blogger Tips

cikgu...cikgu...ayam belanse dalam bahasa inggeris ape eh?-

KeJoRa said... Best Blogger Tips

rosak bdk2 tu dpt cikgu cam ko..

hahahahahaaa...

selamat bercuti...

GreenJade said... Best Blogger Tips

sonot lg jadik student..bley ngurat chekgu..dak pong plg2 koman kurung chekgu dlm lemari tih2..

**err adekah saye slh komen atau komen saye yg slh..?etetetete :p**

Anonymous said... Best Blogger Tips

hanie klu cokodok pisang best skit leh mkn..

oklah tu kan aku yg tulis nama tu.. dah ramai guna nama anom nti org ln nyer tulisan aku gak yg kena hukhukhuk...

kan dah terbukti ko ngajar best nti sure adik ipor ko suh mengajar gak kat umah muahahah...

aku ^OCEAN^

sebelas said... Best Blogger Tips

ngajar kat mana nie erk nak masuk kelas gak ler :)






http://nomborsebelas.blogspot.com/

h a n i e said... Best Blogger Tips

mimie:
owh..yg itu cikgu tak sempat nk belajar...br nk masuk bab tu..cikgu dah pencen...:P




kejora:
eh..ape plk..aku kan cikgu yg hip.. hahaha...

h a n i e said... Best Blogger Tips

kak tinie:
tp....skrg x berani leee..nt markah kene potong..kihkihkih..



ocean:
nt aku cr adik ipor yg dh abes sekolah lah!

hahahaha..

h a n i e said... Best Blogger Tips

sebelas:
kat pusat tuition...haaa..kl ase nk amik upsr lg sekali..sila daftar.. hahahah..