Translate

Saturday, September 18, 2010

[ dalam hujan petang itu ]

bila tengah sedap-sedap cuci kereta..hujan pulak turun selebat-lebatnya..memang potong betul dia punya feel..baru nak jadi rajin..terus tergendala.

dah la kereta aku tu sikit lagi nak jadi macam lori hantu angkut tanah merah [dalam erti kata lain....buruk dan huduh nak mampuih sampai nak mengaku kereta sendiri pun buleh naik segan]

tengah sedap-sedap layan main game ulor dekat henpon mak tetiba abah panggil suruh tengok kereta. seriyes betul bunyinya!

haa..kacau! aku lupa tutup tingkap ke?? ke lupa tutup pintu?? tapi mana ada orang basuh kereta bukak pintu tingkap segala..kan..

"haa..ngape abah..ngape??" laju-laju aku berdiri sebelah abah dekat depan pintu. seriyes aku gabra! hujan lebat gini buleh jadi kolam ikan keli jugak kereta tu karang..abah tunjuk ke kereta.





"tu ha...cer nengok. aje bersinor betui kereta tu dalam hujan kan..memancor-mancor kilatnye......" abah terus bantai gelak.


abaaaahhhhhhhhh!!! terus aku blah..

"takmau kawan dengan abah..bluwekk..."

wakenabeb... :P

20 pengkomeng:

Ju Asu Ra said... Best Blogger Tips

keh3..pi car wash je lah kak cho oii...

GaDis CoMeL said... Best Blogger Tips

tolong basuhkan keta kecik aku sekali kak cho.

Heidi Shafiq said... Best Blogger Tips

abah yg best.. huhu.. klaka la abah kite tu.. opsss..

Encik aMin said... Best Blogger Tips

hahahar... baguslah abah ko... kem salam ek.. :p

six.september =_= said... Best Blogger Tips

bawak2 basuh le keta tu hanie oii

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said... Best Blogger Tips

hujan memang membawa seribu rahmat.. rumput subur .. kereta bersih.. hahaha..

J@J@ / Bini The Rock said... Best Blogger Tips

letak je tetengah ujan kete tu...nnt bila ujan reda..baru ko kasi sempo!!

jimat air beb...hahaha!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... Best Blogger Tips

abah ko memang terbaek...

alien said... Best Blogger Tips

meh basuhkan moto aku sampai bersinar~
meh la~

GRuNGe said... Best Blogger Tips

Wah, kalau macam tu aku pun nak letak jep kete dekat hujan kalau leh bersinar. Salam Aidilfitri.

zulfadzly said... Best Blogger Tips

bukan balik kk dengan kereta bung ker??

ntah2 abah tu abg bung,..kan??

dasar munah popia!! nak menipu je kojer..

fatt said... Best Blogger Tips

cat kereta warna silver supaya kotorannya tak nmpk wlpun tak dicuci berbulan2...wakakaka~

tasekM said... Best Blogger Tips

ngape zul panggei ko munah...?



.

zulfadzly said... Best Blogger Tips

kak tasek ~ kenapa panggil dia munah? hahahahah..tanya wak ezam..

Firol said... Best Blogger Tips

hehhehe terus mandi sekali la

h a n i e said... Best Blogger Tips

koq:
cuci sendirik sep seploh hengget wehh..



gc:
haa...aku kasik pakej bakar sekali..mau? mau?



hs:
sjk bila pulak ko register jd sedara aku ni? hhahahaha..



en.amin:
kem salam jek ke? plg koman skali pakej duit raya la..amecam? haha




six.september:
udahh..berkilat2 dah tu...hehe

h a n i e said... Best Blogger Tips

ardzmarn:
sopan sungguh lu perli wa kali ni kannnnn..




jaja:
hahaha!! tau takpe..aku kasik sabun jek..pastu..bior lah ujan yg bilas.. :P




brutalsolo:
semua abah adelah terbaik! XP




alien:
motipppp aku yg kena basuh motor ko? tak takut nt ilang tayar ke? hahahaha



grunge:
hahaha sila lah try... :P salam aidilfitri.. =)

h a n i e said... Best Blogger Tips

zulibek aka MANAP!!!!!!

memang dasar manap kamu ni!!!! hahahahah



fatt:
satu koje pulak aku nak cat keter tu..hahaha..




kak tasek:
lain kali jgn panggil zul "ZUL"... panggil dia MANAP

tau..


hahahahaha~




manap:
korok hang la aih..hahahah




firol:
dah lame tak mandi hujan..hahaha..

citahrudin said... Best Blogger Tips

TU PSL AKU SUKA TAK BASUH KETA, TUNGGU HARI UJAN JEK..

Ann said... Best Blogger Tips

lukenabeb..haha