Translate

Tuesday, November 30, 2010

[ seorang bapak gula diperlukan. lebih pun takpe ]

05.05.2008 - Kapas Island, Terengganu

plan cuti-cuti buang duit untuk tahun depan

- pulau perhentian [bulan 2!!!!yeehaaa!]
- singapore
- hatyai
- sarawak
- kelantan [lagi]
- cameron highlands [lagi?? macam takde tempat lain nak pergi..kan?]
- err..nanti pikir lagi

ada cadangan lain untuk tempat cuti-cuti Malaysia yang menarik?

rasa macam nak travel naik keretapi pulak..best ke idak?

Monday, November 29, 2010

[ Starlight ]

aku curik tag dari adek chantek...mira
[idea tak ada..tag pun berguna juga]

1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. The answer to #20 is the Title of your note. Feel free to do this, tag your friends and have fun!


ahahaha..disebabkan aku tengah on playlist lagu-lagu ntah apa-apa ni..baru + lama..tengok jek la mana yang kena..

1.If someone says, “Is this okay?” you say
Numb - Linkin Park

nasib bukan Dumb ahaha


2. How would you describe yourself?
Welcome to the black parade - My Chemical Romance

hoh??


3. What do you like in a guy/girl?
Sexy Back - Justin Timberlake

aww..belakang awak sangat seksiiii..


4. How do you feel today?
If I Aint Got You - Alicia Keys

* to whom it may concern...사랑해 ;)


5. What is your life’s purpose?
Knights of Cydonia - Muse

pehh..tak agak-agak..


6. What's your motto?
Karam - Zabarjad

oiii..apa punya motto ni!


7. What do your friends think of you?
Girlfriend - Avril Lavigne

girlsss..xoxo..kohkohkoh


8. What do you think of your parents?
Tak Ada Logika - Agnes Monica

hahahahaha!! suke nak suh jadi anak derhaka tau..


9. What do you think about very often?
When You Kiss Me - Shania Twain

gatai sungguh!


10. What is 2 + 2?
A.M 2 P.M - Christina Millan

yeah bebeh!


11. What do you think of your best/close friend(s)?
I Write Sins Not Tragedies - PANIC! At the Disco

wak ejam lah..suke mengajak rakan2 menambah dosa kering secara pukal..hahaha :P


12. What do you think of the person you like?
Disenchanted - My Chemical Romance

o.O"

13. What is your life story?
Break It Off - Rihanna

=_="

14. What do you want to be when you grow up?
Unfaithful - Rihanna

eee..tak baik tauu..

15. What do you think of when you see the person you like?
Menyesal - Sixth Sense

ahahahaah!! memang menyesal sungguh!

16. What will you dance at your wedding?
Lonely No More - Rob Thomas

pandai betul playlist aku ni yek..


17. What will they play at your funeral?
Cant Take My Eyes On You - Hermes Housr Band


jaga-jaga...saya tengah memerhati andaaaa...hahahahah!

18. What is your biggest fear?
Shut Up - Simple Plan

mulut macam mesin pop corn nak berhenti cakap macam mana..ye dak


19. What is your biggest secret?
Manusia Biasa - Radja

manusia itu makhluk yang terlalu banyak rahsia hatinya..


20. What will you post this as?
Starlight - Muse

haaa..starlight dekat dahi pun menangkap jugak dia punya feel..ekekeke



p/s: sape-sape nak buat..buatlah..buleh buat stok time sangap tak ada idea nak hapdet blog..

Tuesday, November 23, 2010

[ lawak antara benua ]

kata lah ape pun
muka aku macam bola ke
bulat macam tembikai ke
kuih pau ke
gigi arnab ke
aku buleh relax-relax jek terima
tapi jangan kabo muka aku sama macam dia ni
sumpah geli hati!!!



hahahaha.. mana ada sama..ye dak?

orang tu punya lah anggun jelitanya..
idung dia kecik..idung aku mcm jambu air..
dia putih gebu..aku kelabu asap..ahahahaha..

ni semua kak khairul punya pasal lah ni..

Monday, November 22, 2010

[ setahun sekali ]

video

annual dinner yang best, fun and mabeles
tapi
bab poco-poco nih
alahaiiii
lomah!
orang tengah memvideo..time tu la ko nak tarik.. =_="..haihh


kid..rugi ko tak datang weih..hahahaha :P


video

yang sepatutnya gini lah..bukan yang memula nun.. :P

Saturday, November 20, 2010

[ mata ke mata ]

entah macam mana..tetiba terjaga dari tido
pandang sebelah kanan
nampak ada sepasang mata, bulat, besau tengah merenung
what the.......@#%!%!#^!#^!!!!


bayangkan mata tu nampak cenggini
tak ke dari mamai terus rasa segar bugar..
gileeee....
dah la sekarang kat rumah tinggal aku sorang

cepat-cepat bukak lampu
tapi dan-dan jugak lepas tu
rasa nak tendang pintu [eh..macam pantun daa]
cilakak!!
si spongebob rupanya..

id=


kesian jantung aku terkejut gitu..haihh

Thursday, November 18, 2010

[ raya punya hal ]

sambut raya di perantauan cenggini..
memang banyak dugaannya
antara paling rare

drive melawan arus..

apa punya gila lah!

pihak terbabit...please take note ye..
jangan nak kedekut sangat nak letak sign board "jalan sehala" tu!!
kot kampung halaman sendiri..dah tau la jalannye
ni baru first time masuk situ..

haihh..


Selamat Hari Raya Aidiladha

:P





p/s: kak tasik...yu diam kak..ai tau yu nak komen apa..hahahahha!!

Monday, November 15, 2010

[ benda lembik-lembik ]

selongkar kotak harta karun bawah katil
nak cari clutch bag blink-blink
malam ni ai ade dinner uolls..

cari..cari..cari...
tetiba rasa menda sejuk lembik-lembik dekat kaki...




eeeeeeeeeeeeee!!!

cicakkkkkkkkkkkkkkk!!!


*pengsan*

eeyekkk!!

lebai gugel punya

Friday, November 12, 2010

[ 25 fakta randum ]

tag dari budak vee

The rules
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."
25 jek?? alahai.. kacang cap tangan jek tu..

1. kurang daya kesabaran
2. benci scene tunggu-tunggu orang
3. suka warna pastel
4. serius bila perlu sahaja. kenapa nak serius sangat ye tak?
5. suka berloyar buruk
6. takde pakwe dan masih bujang..nak isi borang? [kahkahkah]
7. suka berselipar jepun
8. tak boleh ngam dengan orang yang kononnya "perfectionist". blah la kaww!
9. menggilai film photography
10. sukakan sesuatu yang unik. tak suka ada persamaan.
11. ophidiophobia
12. simple
13. lebih ramai kawan lelaki dari perempuan =_="
14. outspoken person
15. easy to forgive but hard to forget
16. suka lagu oldies.. Neil Sedaka contohnya
17. cengeng [hahahaha!]
18. rabun jauh
19. memasak?? takde hal..very small the pieces..kehkehkeh tapi buat biskut??? failed!
20. penagih tegar kopi
21. signature scent...Giorgio Armani Diamond
22. suka lepak dekat KL sentral. cuci mata
23. duduk rumah lagi bagus dari keluar merayau tak tentu hala
24. nampak macam tabah, tapi hati lembik macam agar²
25. ada aku kisah?

hambikk..menaip sambil makan muruku jek ni..
sape yang takde idea nak hapdet blog tu..buleh la tag diri sendiri ye.. :P

Tuesday, November 09, 2010

[ ada lah sikit-sikit nak rasa hilang sabar ]

esok wa exam. paper Law.
tapi sekarang wa jiwa kacau.


ape kejadahnya susah sangat paper ni woii!!!








p/s: hati dengan otak rasa mendidih. emosi tak stabil. haih! wa punya syak lepas exam ni..dah buleh apply jadi loyar. loyar buruk! keh keh keh

Wednesday, November 03, 2010

[ siaran blog akan tergendala sebentar ]

biasalah..
exam week
baru lah terhegeh-hegeh nak berbaik-baik dengan buku kan..?








kita tengok sapa yang menang ye.. =_="

Tuesday, November 02, 2010

[ kalau level sabar tu sikit, tak payah la cuba ye ]


mainan baru - Holga 135 DIY Camera Kit Set

setakat

shutter salah pasang
skru hilang
spring melompat
film sprocket salah pasang
3 kali kena bukak-pasang balik camera sebab film advance lever stuck..
dan juga masalah-masalah yang lainnnn

kalau tak cukup sabar
dah memang kena hayun masuk tong sampah!!

=_="

nasib baiklah..akhirnya

BERJAYA!!!!!



bangga betul dengan diri sendiri..keh keh keh